Coborâri și urcări pe calea spirituală

294.2Întrebare: Cum este legată această străduință de a simți Creatorul de coborâri și urcări?

Răspuns: În lumea noastră, dorința de a primi funcționează constant în noi, în mod automat și simt lumea noastră mai mult sau mai puțin în raport cu ea. În lumea spirituală, dorința mea naturală este dorința de a dărui și simt stările mele în raport cu modul în care fluctuează în mine.

Adică, o senzație mai mare a Creatorului (calitatea de dăruire) este o ascensiune, iar una mai mică este o coborâre.

În mod firesc, coborârile și ascensiunile în lumea spirituală sunt complet diferite de coborârile și ascensiunile din lumea noastră, deoarece în spiritualitate toate provin din eforturile noastre. În lumea corporală, nu avem nevoie de eforturi speciale pentru că existăm automat în egoism, proprietatea primirii. Și în lumea spirituală, pentru a exista în ea chiar și într-o măsură minimă, trebuie să facem eforturi constante pentru a ne ridica deasupra egoismului în următoarea proprietate, proprietatea dăruirii.

Acestea sunt eforturi speciale, interne, atunci când atrag conștient lumina superioară și organizează o nouă proprietate în mine. Nu pot exista doar în mod automat în dăruire, pentru că atunci căd din nou în egoism, care este principala noastră proprietate naturală.

La fel ca și cum ai vrea, să presupunem, să fii deasupra solului, trebuie să depui eforturi pentru a o face. Și imediat ce efortul dispare, cazi din nou la pământ.

Comentariu: Dar cabaliștii scriu că, dacă cineva a trecut bariera potențială dintre cele două lumi numite Machsom, atunci nu va cădea niciodată în corporalitate.

Răspunsul meu: El trebuie să facă în continuare eforturi anti-egoiste constante.

Întrebare: Este greu să exiști în lumea spirituală?

Răspuns: Nu, nu greu. Totul depinde de cât de mult ne pasă de măreția Creatorului, de măreția proprietății de dăruire. Dacă ne dedicăm acestei forțe, importanței, măreției ei, atunci nu este dificilă și poate fi permanentă.

Cu toate acestea, va fi permanent când vom începe să depunem efortul. Adică, aplicarea acestui efort se poate îndrepta spre starea noastră permanentă. Și este un efort plăcut. În măsura în care cineva simte măreția Creatorului, acesta devine plăcut.

KabTV „Stări spirituale”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: