Trecând în prima treaptă spirituală

Ne aflăm într-un sistem integrat, așa cum sunt conectate niște angrenaje. Acesta este forma grupului de zece, în care toată lumea ar trebui practic, ca experiență senzorială, să descopere că ne învârtim împreună ca niște angrenaje și depindem unul de celălalt. Fiecare, în rotația sa, determină mișcarea celorlalți. Dacă mă mișc chiar puțin, eu sunt responsabil pentru mișcarea tuturor celorlalte angrenaje în interiorul grupului de zece. Toți prietenii se mișcă datorită mi și astfel eu sunt responsabil pentru partea mea.

Sunt obligat să iau în considerare toată mișcarea generală pe care o provoc și să evaluez dacă va fi pentru binele întregului grup de zece și numai în acest caz încep să mă îndrept în direcția optimă, în măsura optimă. Iar înainte de asta nu fac nicio mișcare.

Imaginați-vă că sunteți zece angrenaje conectate într-un singur mecanism, în care fiecare la o rotire, îi răsucește pe toți. Prin urmare, înainte de a mă mișca, trebuie să iau în calcul modul în care acest lucru va transforma pe toată lumea și dacă va fi bine pentru toată lumea. Nu am voie să fac nici măcar cea mai mică mișcare fără să țin cont de acest lucru.

Dar este imposibil să trăiești așa!

De aceea, ni se oferă o oportunitate specială numită „această lume”, adică o astfel de mașină care permite fiecăruia să se rotească așa cum dorește.

Și apoi maneta de pe cutia de viteze este schimbată de sus, deplasându-ne la următoarea treaptă superioară, unde ne găsim conectați de fapt unul cu altul și forțați să luăm în considerare mișcarea generală. Așadar, ne ridicăm la primul nivel spiritual. Și dacă ne stabilim relațiile la acest nivel și ne putem roti împreună fără să lăsăm pe nimeni din conexiunea cu ceilalți, atunci putem avansa și trece la treapta a treia, apoi la a patra, a cincea și așa mai departe și să parcurgem cele 125 de trepte .

La fiecare nivel, devenim din ce în ce mai strâns conectați și ținem cont de numărul tot mai mare de viteze din sistem. El îi vede, îi simte și poate calcula întregul sistem în general. Iar calculul general pentru întregul sistem este Creatorul; prin urmare, în acest fel Îl construim, așa cum se spune: „Voi M-ați făcut.”

Astăzi avem o problemă: este ca și cum am urca într-o mașină cu o cutie de viteze manuală, în care nu avem voie să ținem cont de alții, dar ni se cere să trecem în prima treaptă spirituală. Și astfel apare coronavirusul, ne aduce probleme, ne împiedică să continuăm pe vechea cale și ne obligă să ne ridicăm. Pentru a ne ridica la nivelul spiritual, trebuie să începem să ne simțim unii pe alții, să ne adaptăm mai bine unul la altul. Și cum să o faci dacă nu există un astfel de sentiment?

Faceți un efort, cereți împreună, rugați-vă și apoi de sus primim un sentiment de forță reciprocă.

Creatorul ne va armoniza conexiunea, ne va uni și ne va permite să simțim dependență unul de celălalt, ceea ce ne va oferi rațiune și înțelegere a modului de a aranja toate acestea într-o formă generală. Și astfel vom merge mai departe.

Trebuie acum să facem o astfel de tranziție. Oricum, se va întâmpla, indiferent dacă ne dorim sau nu. Dar această schimbare poate să apară ca urmare a eforturilor noastre și a participării conștiente, iar atunci va fi frumos, plăcut, neted și blând. Altfel, se va întâmpla printr-un alt război mondial: al treilea, al patrulea, al cincilea, al șaselea … Cine știe câte mai multe războaie și suferințe personale sunt în fața noastră? Este mai bine pentru noi să schimbăm singuri vitezele.

Din Lecția zilnică de cabala, 26.04.2020 „Conectarea lumii în ultima generație”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: