Conectăm cioburile sufletului general

Întrebare: Atunci când ai explicat chestiunea spargerii vaselor, ai afirmat că trebuie să ne unim cu lumea superioară și să conectăm toate piesele.

Când spui „noi” te referi la toată umanitatea sau doar la partea care s-a curățat de dorințele necurate (coji)? Procesul de corectare presupune venirea lui Mesia?

Răspuns: Reconstrucția vasului spart are loc treptat în fiecare dintre noi și în noi toți la un loc. Ne ajutăm unii pe alții să asamblăm dorința generală spartă. Înainte de spargere, era o dorință total altruistă care opera doar în iubire și dăruire.

Apoi dorința generală a fost spartă în bucăți mici, egoiste și în fiecare dintre noi a fost plasată câte o bucată din ea. În această formă existăm azi.

Înțelepciunea cabalei are un singur scop și anume de a ne învăța cum să ne unim într-un întreg general. Trăim în generația care începe acestă muncă. Cabaliștii dinaintea noastră au pregătit înțelepciunea cabalei pentru implementare, înfăptuind corecțiile preliminare.

Suntem prima generație, cea care începe procesul de conectare a cioburilor sparte într-un vas, un suflet, o dorință. Această acțiune este îndeplinită prin eforturile noastre mutuale din grupuri, cu ajutorul luminii superioare pe care o atragem cu ajutorul dorințelor și intențiilor noastre.

Este ca și cum Lumina care vine ne-ar trage afară din egoism și ne-ar conecta unii cu alții într-o dorință unică. Din acest motiv, lumina este numită Mesia, de la cuvântul ebraic, Moșeh – a trage, pentru că ne trage afară din ego. Poate că termenii cabaliști ni se pare misterioși, dar ei explică de fapt semnficația acțiunilor noastre într-o manieră extrem de practică.

Din programul KabTV “Bazele cabalei,” 2/2/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: