Conexiunea corectă

275Întrebare: Sărbătoarea „Ziua Iubirii”, 15 a lunii Av, există de aproximativ 3.000 de ani. Oamenii au început să o sărbătorească chiar înainte de instaurarea regatului în Israel, înainte ca Ierusalimul să fie cucerit. La acea vreme, fiecare trib al Israelului trăia pe propriul teritoriu și le era interzis să se amestece.

Prin urmare, fetele care dețineau pământuri nu se căsătoreau cu membrii unui alt trib. De ce Tora vorbește despre unitate și există o astfel de restricție aici?

Răspuns: De fapt conexiunea nu poate fi fără ordine, fără reguli. Prin urmare, necesită un anumit cadru, limite.

Conexiunea există pentru a asigura conectarea corectă a tuturor părților națiunii și toate părțile lumii sunt, de asemenea, conectate corect în jurul ei.

Chiar dacă avem o dorință sinceră de a ne conecta între noi și de a deveni un singur întreg, acest singur întreg conține toate nuanțele egoiste: respingere, opoziție și ură. Este necesar să te ridici deasupra urii în iubire: „Iubirea va acoperi toate crimele”.

Totuși, ura rămâne, altfel iubirea nu va avea niciun fundament.

Așadar, conexiunea constă din două părți: ură și iubire. Când aceste calități sunt conectate corect, între ele se formează o linie de mijloc. Numai în înțelegerea corectă și în implementarea corectă a părților opuse putem ajunge la starea unei conexiuni adevărate.

Întrebare: A contribuit acest lucru la păstrarea particularității etnice a fiecărui trib, a tradițiilor și obiceiurilor lor?

Răspuns: Acest lucru a ajutat la crearea conexiunii corecte a întregului popor Israel, adică, o structură care să fie într-un echilibru dinamic intern corect, cum ar fi organele corpului, fiecare dintre ele funcționând în modul său intern și este conectat la celelalte organe prin anumite conexiuni externe. Mai mult, fiecare organ există ca și cum ar fi singur, iar împreună funcționează în așa fel încât să susțină viața corpului, care își poate îndeplini astfel funcțiile generale.

KabTV „Stări spirituale”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed