Construirea societății viitoare, partea 1

Scopul naturii

Baal HaSulam, “Construirea societății viitoare”: Am spus deja că natura are nevoie ca specia umană să ducă o viață socială. Asta este simplu. Cu toate acestea, ar trebui să examinăm poruncile pe care natura ne obligă să le urmăm ca rezultat al acestei stări, însemnând aceea de a duce o viață socială.

Vorbind, în general, sunt doar două porunci (precepte) cu care ar trebui să ne angajăm în societate. Acestea pot fi definite după numele “primire și dăruire”. Înseamnă că fiecare membru este obligat de natură să primească nevoile lui sau ale ei de la societate și de asemenea să aducă beneficiu societății prin mijloacele muncii lui sau ale ei. Dacă cineva încalcă oricare din aceste două precepte va fi pedepsit fără milă.

Întrebare: Care sunt sunt cele două legi descrise? Ce primim? Ce dăruim? Până la urmă asta se poate interpreta în moduri diferite.

Răspuns: În natură există o forță a primirii și o forță a dăruirii. Aceste două forțe trebuie să fie echilibrate. Ele pot fi interpretate în orice mod iți dorești, dar trebuie să înțelegi că legile naturii sunt de neclintit, absolute și nu depind de interpretarea noastră. Prin urmare, noi trebuie să ne dăm seama cum să le identificăm cu claritate și să învățăm să le implementăm ca să nu ne provocăm nouă înșine prea mult rău.

Legile naturii evoluează de la nivelul lui inanimat, unde două forțe, pozitive și negative evoluează constant și ajung la un anumit echilibru între ele. Întâi în atomi, molecule, etc. și apoi în plante, în organismele vii, în creaturi și apoi la nivelul gânditor, percepție și conștientizare. Acesta este al patrulea nivel cunoscut de asemenea ca nivelul uman.

Noi trebuie să înțelegem și să ne conformăm cu toate aceste legi, așa încât să fie echilibru între forța primirii și forța dăruirii, astfel încât totul să lucreze în echilibru. Asta este sarcina naturii prezentată în fața noastră.

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei”, 2/7/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: