Coronavirusul este un rezultat al urii reciproce

Pentru a stabili ordinea în lume, trebuie să ne conectăm între noi, astfel încât lumina Creatorului să fie dezvăluită între noi, completând conexiunea noastră cu lumina superioară. Prin conexiunea noastră cu toți locuitorii acestei lumi, le vom aduce lumina Creatorului, care va lumina întreaga lume.

Iar apoi lumea, în loc să se teamă de coronavirus și să stea departe unul de celălalt, se va putea conecta prin conexiuni frumoase, bune, atât între oameni, cât și cu natura neînsuflețită, vegetativă și animată, adică cu mediul înconjurător.

Întreaga lume s-ar ridica la un nou nivel de conexiune și corecție.

Prin această conexiune integrală și prin sentimentul de natură integrală, lumea va atinge forța unică care guvernează și aranjează totul în viața noastră. În acest fel, întreaga lume se va apropia de simțirea și atingerea Creatorului.

Acest proces se întâmplă deja. Dacă nu înțelegem primele indicii venite sub formă de coronavirus, atunci data viitoare va fi dezvăluit într-o formă mult mai groaznică. Nu ar trebui să așteptăm asta. Coronavirusul încă acționează foarte blând, amenințându-ne cu o epidemie pentru a ne feri de activități inutile care distrug doar natura.

Cu toate acestea, data viitoare, o epidemie ar putea șterge jumătate din umanitate, afectând fiecare casă. Dacă nu învățăm din experiența de astăzi cu coronavirusiș și ne gândim doar la cum să ne întoarcem la saloanele de înfrumuseţare și la hoteluri, vom primi un avertisment mai puternic din partea naturii.

 Coronavirusul arată clar că trebuie să ne schimbăm comportamentul unul față de celălalt, între oameni și față de toată natura neînsuflețită, vegetativă și animată. Până la urmă, trebuie să ne punem viața în ordine.

Este evident pentru toată lumea că viața noastră nu este cea mai bună și trebuie corectată.

Deci, să o schimbăm și să nu ne întoarcem la cea veche. Acum, când ne întoarcem la viața normală după carantină, să ne organizăm relațiile un pic diferit, să le corectăm, să facem mai puțin rău reciproc și să afectăm mai puțin mediul. Chiar înainte de epidemie, spuneam că ar merita să ne schimbăm pe noi înșine, deci să o facem.

Să ne gândim la ce concluzii utile se pot trage din experiența epidemiei, ce lecții putem învăța? Cum ar trebui să ne schimbăm? Poate putem găsi motivul epidemiei și să ne asigurăm că nu se va mai întâmpla. Dacă am făcut câteva schimbări pozitive, să nu le pierdem.

Ne vom schimba ușor familia, școala, munca și vom elimina afacerile inutile care produc produse redundante.

Până acum, nu văd că există o schimbare în mintea oamenilor. Liderii nu înțeleg ce se întâmplă și încearcă să revină la starea anterioară prin orice mijloace. Desigur, acum sunt mai precauți, dar nu știu ce să facă.

Aceasta nu este o rea-voință, ci pur și simplu gândirea îngustă, incapacitatea de a înțelege schimbările care au loc în natură care au provocat coronavirusul. Și există mulți alți viruși după acesta care ne așteaptă dacă nu începem să ne schimbăm.

Vedem că egoiștii nu se pot uni: nu într-o Europă care se dezintegrează, nici în China, America sau India. Nimeni nu poate rămâne în relații bune, toată lumea este împotriva tuturor celorlalți. Și deasupra acestei dezbinări generale, grupul nostru poate deveni o forță de legătură cu un singur obiectiv de conexiune comună sub un singur slogan, „Conexiune deasupra separării.”

Nu contează, lasă separarea să rămână, nu ne ocupăm de ea; construim doar o conexiune deasupra ei.

Nu trebuie să luptăm împotriva separării pentru că toți suntem diferiți și ne urâm reciproc. Lăsați să rămână așa și, peste asta, dorim să întindem firele de iubire, de conexiune între noi, astfel încât toate păcatele să fie acoperite de iubire. Acesta este deviza noastră cu care mergem.

Numai un astfel de sistem poate controla lumea, deoarece conține un egoism uman mare în sine și forța superioară a Creatorului, o conexiune universală comună. Cu aceste două forțe, putem face totul pentru că atunci este totul în noi înșine și putem controla lumea, punând un exemplu și diseminând metoda de conectare.

Coronavirusul rămâne așa cum este, nu îl atingem. Trebuie să respectăm regulile de distanțare socială pe care le-a stabilit coronavirusul, adică la doi metri distanță și carantina de acasă. Cu toate acestea, în același timp, dezvoltăm o conexiune internă între noi până când unitatea noastră internă distruge toate virusurile. La urma urmei, virusul este rezultatul urii noastre reciproce.

În lumea noastră, nu există altceva decât dorința de a primi, care este inseparabilă de ura față de ceilalți și de dorința de a dărui, ceea ce generează iubire pentru aproape. Coronavirusul este rezultatul urii care se manifestă într-o astfel de formă biologică, ca un virus.

Să reducem puțin ura dintre noi, sau cel puțin să ne dăm seama că există și dorim să scăpăm de ea. Această dorință va limita deja ura și în aceeași zi vom vedea cum suntem vindecați de virus. Acest lucru ar trebui să facă astăzi liderii lumii.

Din lecția de Cabala din 25/04/20, „În ceea ce privește credința mai presus de rațiune”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: