Coronavirusul şi familia

Întrebare: Incertitudinea asociată epidemiei și despre cât va dura aceasta se reflectă în psihicul copiilor și al părinților. La început toată lumea era euforică: stăm acasă, ne unim, avem o familie, totul este minunat. A durat o săptămână, două sau trei săptămâni până la o lună, pentru a deveni clar că certurile grave au loc acasă.

Cum să te menții? Tu spui: „Virusul ne ajută să înțelegem sensul vieţii.” Dar oamenii sunt contrariați, nu știu ce să facă, nu se pot controla.

Răspuns: Trecem printr-o reprogramare a atitudinii noastre față de noi înșine și de lume. Persoana din noi se schimbă. În mine a existat o persoană ca asta, iar acum este înlocuită încet de o alta, în modul în care voi percepe lumea, modul în care voi gândi, voi concepe, ce îmi voi aminti și ceea ce voi supune în mine și aşa mai departe. Adică totul se schimbă.

Aceasta este ceea ce ni se întâmplă tuturor; cu toții participăm la asta. Trebuie să explicăm toate acestea.

Întrebare:  Crezi că oamenii vor auzi, când sunt într-o astfel de stare?

Răspuns:  Vor auzi tocmai pentru că sunt într-o astfel de stare. Pentru că totul este foarte important pentru ei. Desigur, vor auzi!

Întrebare:  Trebuie să spunem: „Uite, epidemia nu se va încheia mâine. Dar trebuie să faci pace în această lume a ta. Cum o faci?” Cum pot face ei pace, cel puțin relativă, acasă între părinți și doi sau trei copii?

Răspuns:  În lumea viitoare trebuie să ne jucăm constant între noi.

Pur și simplu nu veți vedea ce ni se întâmplă, ci ce oportunități ni se oferă. Se dovedește că e nevoie de cooperarea noastră, de parteneriatul nostru. Aşa ar trebui să fim.

Aș spune chiar că ar trebui să fim într-o reciprocitate mai clară, care este mai internă, mai sinceră, spirituală, mai dorită, în sentimente, în gânduri, în orice, în reciprocitate între noi și programul care lucrează în prezent pentru noi, astfel încât chiar înainte de a începe să se răsucească și să ne schimbe, noi înșine am dori să îl simțim și să ne schimbăm cu el.

Întrebare:  Ca părinte care simte că suntem împinși împreună, cum ar trebui să implementez acest program? Ce ar trebui să înțeleg?

Răspuns:  Ar trebui să fiți amabili unul cu celălalt și să încercați să descoperiți acest program între noi. Va fi dezvăluit treptat între noi și îl vom trata din ce în ce mai prietenos, deschis, afectiv. Ne vom dori ca acesta să ne pătrundă. Și ne va conduce la interacțiunea corectă dintre noi. Vom deveni prietenoși, până vom ajunge să ne iubim reciproc.

Întrebare: Dacă încep să vorbesc cu acest program, atunci nu-i voi opune rezistenţă?

Răspuns  Da, desigur! În el ÎL vei dezvălui pe Creator.

Comentariu:  Dar oamenii nu înțeleg acest lucru.

Răspunsul meu:  Atunci voi explica! Ce fel de forță ne schimbă astăzi și întoarce toată umanitatea cu capul în jos? Ce este acest mic program?

Forța internă din acest program este forța superioară a naturii, deoarece se manifestă în mod specific în om, iar omul este încă, cea mai înaltă etapă a dezvoltării naturii. Îl schimbă și este direcţionat exact către el.

Întrebare: Cum putem schimba această relație? Dă-ne câteva sfaturi.

Răspuns: Cu cât ajungem mai repede la interacțiunea integrală a tuturor părților naturii, mineral, vegetal, animal și, cel mai important, uman, cu atât ajungem mai devreme la concluzia că acesta este un sistem integral de interacțiune, sprijin reciproc, etc., vom ajunge mai repede la starea de fericire, împlinire, eternitate! Nu chinul, așa cum este azi, ci eternitatea și perfecțiunea. Toate acestea se vor trezi între ele . O vom vedea în fața noastră

Virusul ne aduce eliberarea de egoismul nostru! Dacă ne-o dorim, desigur.

Întrebare:  Ce este o atitudine bună?

Răspuns: Să fii în interacțiune absolută: părinți, copii, bunici ș.a.m.d. Cu toții suntem aceleași elemente ale sistemului unic. Acesta este primul lucru.

Al doilea este că animalele de companie sunt obligatorii! Îi tratezi în așa fel încât să simtă atitudinea ta față de ei și simți atitudinea lor față de tine: ceea ce ceri de la ei, astfel încât aceasta să fie construită pe baza interacțiunii. Nu le tratezi ca pe niște animale și nu le tratezi ca fiind egale cu tine. Trebuie să le tratați ca elemente ale creației, de la care solicitați un răspuns corect, rezonabil.

Întrebare:  Cum ar trebui să tratez copiii?

Răspuns:  Același lucru este valabil și pentru copii. Copiii sunt de fapt adulți care pur și simplu au o înțelegere mult mai limitată a lumii din jurul lor. Dar în măsura în care o înțeleg, sunt obligați să participe în mod rezonabil la ea. Și trebuie să le explici, să îi tratezi așa iar ei vor înțelege.

Te corectezi pe tine și sufletul tău, prin modul în care tratezi copiii și membrii gospodăriei.

Întrebare:  Cum ar trebui cineva să-şi trateze soția sau soțul?

Răspuns:  În același mod ca pe sine însuşi! Adică, cel mai important este să vă sprijiniți unul pe altul în acțiunile voastre reciproce, în înțelegerea a ceea ce vi se întâmplă.

Întrebare: Care sunt concesiile pe care le fac cu privire la celălalt, pentru a nu-l suprima, ci a fi în acord cu el?

Răspuns:  Mă anulez pentru a fi elementul corect în sistemul universului. Am o atitudine rezonabilă față de toate.

Întrebare:  Pentru că suntem în interiorul sistemului și trebuie să îi corespundem?

Răspuns:  Da. Sistemul integral al naturii ar trebui să se dezvăluie în fața noastră, în interiorul nostru, în jurul nostru, din ce în ce mai mult în senzațiile noastre, iar în el vom vedea acest program uriaș numit „Creatorul”.

Suntem într-un singur sistem, într-o lume, într-un glob, într-o singură sferă. În interiorul acestei sfere, toți sunt egali; toată lumea este interconectată; toată lumea este prietenoasă; toată lumea este legată de sentimentele de iubire reciprocă, concesii și asistență reciprocă. Nimeni nu se gândește la sine, ci se gândește doar la ceilalți.

Aceasta este legea sistemului integrat interconectat al lumii. Vom ajunge neapărat la ea. Dar, cu cât de repede vom ajunge la ea, cu atât mai curând vom înțelege ce cere natura, Creatorul, de la noi și vom descoperi cu adevărat un viitor minunat.

Întrebare:  Este el lansat în lume, de către acest sistem?

Răspuns: Da, bineînţeles. De unde să vină de altundeva? A existat în el, iar noi pur și simplu nu am reușit să îl vedem. Prin comportamentul nostru înfiorător, în cele din urmă l-am scos de acolo. Și acum apare din partea opusă.

Întrebare: El spune: „Veniţi înapoi acasă. Nu mai rătăciți ”?

Răspuns: Cu siguranţă.

Din KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman,” 4/6/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed