Creatorul nu-și schimbă planurile

232.06Dacă lumea se află într-o stare atât de critică, atunci de ce Creatorul nu ar stârni un interes arzător pentru știința Cabalei în mase largi de oameni pentru a împinge lumea spre corectare?

De fapt Creatorul organizează lumea în funcție de marele egoism pe care trebuie să-l corectăm. El nu alege dorințele și nu le forțează. Sistemul pe care El l-a creat la începutul creației; toate condițiile sale se desfășoară și se realizează pe parcursul întregii istorii.

Creatorul nu are de gând să revizuiască și să schimbe acțiunea de creație în mijlocul procesului și nu va face compromisuri. Noi ne aflăm în interiorul sistemului și trebuie să determinăm, prin propriile noastre eforturi, care forțe în acesta ar trebui să fie mai mari și care ar trebui să fie mai mici, și cum să folosim aceste forțe pentru a ne aduce la conexiunea corectă.

Nu anulăm nicio forță. Totul rămâne: atât forțele răului, cât și marele egoism. Nimic nu este distrus, așa cum ne-am dori. Una există împotriva celeilalte și este necesar doar să creștem puterea de dăruire în raport cu puterea de primire, puterea binelui în raport cu puterea răului. Numai în această formă vom obține un echilibru între aceste două sisteme.

Și când vor ajunge treptat la echilibru, atunci între aceste două, în combinația lor corectă, vom descoperi forța Creatorului.

Din lecția zilnică de Cabala 19.10.21, Scrierile lui Baal HaSulam, Shamati #26 „Viitorul omului depinde şi este legat de recunoştinţa pentru trecut”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: