Cum arată un virus sub microscop

Creatorul întărește inima lui Faraon tot mai mult, crește egoismul nostru, dar nu trebuie să cădem până la fund pentru a obliga forța superioară să se deschidă.

Nu trebuie să cădem dacă atragem forțele naturii chiar acum pentru a folosi dorința de a ne bucura împreună cu scânteile de dăruire și a încerca să mergem pe linia de mijloc. Apoi ne vom vedea boala și, chiar acum, vom începe să ne tratăm corect, fără a ne aduce la moarte.

Orice dezvăluire este posibilă numai în interiorul unui fel de defect, dar pentru aceasta nu este necesar să ajungem la probleme reale, deoarece sufletul nostru este deja spart. Prin urmare, dacă încercăm să ne unim, atunci descoperim această separare chiar înainte de a se manifesta într-o formă materială. Identificăm această problemă în conexiunea dintre noi și găsim o soluție.

Din moment ce suntem rupți, putem atrage lumina care se întoarce la sursă și ne poate rezolva toate problemele. Dacă pot simți cel mai mic fragment de separare, este suficient pentru a începe remedierea și a o finaliza. Nu trebuie să fiu lovit tot timpul, pentru că atunci când dezvălui cea mai mică ruptură, o pot percepe deja ca pe o mare problemă și mă pot ridica. Totul depinde doar de atitudinea mea.

Prin urmare, nu este deloc necesar să cădem la adâncimea completă a abisului care ne separă, dar este suficient să distingem cel puțin o mică fisură și să începem să ne ridicăm până la sfârșitul corecției. Totul depinde de conștientizarea răului.

În asta constă toată munca noastră. În caz contrar, vom fi progresat doar din cauza biciului, precum animalele care primesc o lovitură și încep să alerge. Dar aceasta nu este treaba unei persoane, deoarece o persoană trebuie să știe cum să prevină o lovitură cu un medicament.

Aici totul depinde de lupa prin care mă uit la micul virus, în scopul de a vedea în ea un monstru teribil care mă poate mânca. Este foarte mic, dar îl examinez la microscop și, prin urmare, văd că îmi poate provoca foarte mult rău.

O persoană poate reacționa la cea mai slabă lovitură dacă este atrasă de bunătate, unificare. Într-adevăr, descoperind chiar și cea mai mică deconectare, el o percepe ca pe o problemă uriașă și o poate evita străduindu-se să obțină binele.

Din a 2-a parte a lecției zilnice de Cabala 25/9/20, Scrierile lui Baal HaSulam, „Arvut (garanție reciprocă)”.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: