Cum au înlocuit religiile Cabala

533.02Acum suntem noi cei care urcăm pe scenă, o religie universală ca să spunem așa. Aceasta nu este o religie, dar aceasta este ceea ce Baal HaSulam  numește Cabala în articolul „Esența religiei și scopul ei”. Înseamnă că acesta nu este iudaism, ci tocmai Cabala, care constă în îndeplinirea principiului „iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”.

Când acum 2.000 de ani, în momentul distrugerii celui de-al Doilea Templu, oamenii au căzut din împlinirea acestei porunci, atunci au căzut în religie. Așa au ajuns să înlocuiască religiile Cabala.

Cabala spune: „Iubindu-ți aproapele ca pe tine însuți, te deschizi la simțirea lumii superioare aici și acum. Nu există timp, nu există moarte, există doar ceea ce simți. Acum simți o lume mică, o dimensiune mică, dar poți să te ridici în simțirea ta la următoarea dimensiune. Așa că începe să simți asta acum.”

Când oamenii au căzut în egoism și au încetat să mai audă ce ar trebui spus despre iubirea față de aproapele lor și au uitat de asta, atunci au ales diferite porunci și ritualuri pământești pentru ei înșiși și o recompensă după moarte pentru aceasta.

În primul rând, aceasta nu este o muncă pentru propria ta corectare, nu primești o recompensă pentru efortul tău imediat când te schimbi și ca urmare simți lumea următoare care este recompensa ta. Potrivit religiilor, se presupune că prin efectuarea unor acțiuni fizice aici, primești o recompensă după ce corpul tău moare. Dar de ce intervine? Ce fel de paradis există în care este necesar să fii fără trup?

În general, religiile au sucit puțin totul. Cred că în curând oamenii vor începe să înțeleagă asta.

Din KabTV „Am primit un apel. America vs Europa” 6/2/12

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed