“Cum pot să-mi distrug ego-ul (egoismul)?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Cum pot să-mi distrug ego-ul (egoismul)?

Nu este nevoie să distrugem ego-ul.

Ceea ce ar trebui să facem este să construim un nou nivel de iubire, altruism și conexiune pozitivă cu ceilalți și cu natura deasupra egoului. Înclinația de a crea o nouă atitudine pozitivă deasupra ego-ului este descrisă în înțelepciunea Cabala ca acoperind cu „iubire deasupra crimelor”.

Dacă încercăm să distrugem ego-ul, doar îl vom face de două ori mai rău. Nu ar trebui să atingem ego-ul, nici să-l micșorăm, nici să-l sporim. Dimpotrivă, ar trebui să ne concentrăm exclusiv pe construirea unei atitudini pozitive de iubire, altruism, bunătate și grijă pentru ceilalți deasupra ego-ului.

Scopul ego-ului este să ne conducă la realizarea răutății sale, că dorind să beneficiem în detrimentul celorlalți și al naturii, dăunăm tuturor, inclusiv nouă înșine. Cu toate acestea, o astfel de revelație ar trebui să acționeze ca o trambulină prin care sărim şi acționăm într-un mod opus, iubitor și grijuliu față de ceilalți, deasupra ego-ului. Vom descoperi apoi cum tot răul din lumea noastră, care se bazează pe calitatea egoistă din noi, există numai pentru a ne conduce la bunătate.

Pentru a ajunge la vieți mai fericite, mai echilibrate și mai armonioase, trebuie să ne angajăm în creație, nu în distrugere. Dacă ne mutăm accentul în afara nivelului nostru egoist și ne concentrăm complet pe construirea unei noi societăți de indivizi conectați pozitiv, cu legături de iubire, altruism și bunătate care să existe în conexiunile noastre, atunci vom invita forțele altruiste pozitive, care există în natură, în conexiunile dintre noi și vom începe să vedem cum ni se deschide o nouă lume armonioasă.

Bazat pe KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” din 18 Februarie, 2021. Scrisn/editat de studenţii Cabalistului Dr. Michael Laitman.
Imagine de Liz Dougherty pe Unsplash.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed