Cum poți învăța să fii fericit?

284.03Comentariu: Vedem că oamenii nu se descurcă prea bine în lumea de astăzi. Ei suferă, această lume îi îneacă.

Este o scrisoare de la un vizualizator despre o asemenea stare.

Dragă Michael Laitman, tu spui că tot ce se întâmplă ar trebui să aducă bucurie. Învață-ne bucuria, te rog foarte mult! Este haos total pretutindeni iar ceea ce se întâmplă cu mine, cu familia mea, cu cei dragi, cu lumea este un coșmar! Cu doar un an în urmă, era imposibil să ne imaginăm că va fi așa.

Răspunsul meu: Întreaga problemă se află în stările bune și rele – cum le percepem. Aceasta este o percepție pur subiectivă. Dacă am ști sigur că această stare este bună, îndreptată spre bine, spre viitorul nostru bun, atunci am îndura și această stare într-un mod diferit.

Când tratezi un câine sau alt animal și îl doare, acesta înțelege că faci ceva corect și bun pentru el și va suporta tratamentul cu calm.

În același fel, trebuie să înțelegem că așa ar fi bine să ne raportăm la ceea ce ni se întâmplă. Trebuie să ne ridicăm puțin la nivelul conștientizării obiectivului nostru comun și să privim toate schimbările ca pe ceva prin care este necesar să trecem pentru a învăța! A învăța să înțelegi natura sau Creatorul este unul și același lucru. Este aceeași natură care ne ghidează, ne conduce și ne învață treptat.

Întrebare: Trebuie să fie dureros?

Răspuns: Te doare pentru că nu ești de acord cu ea. De îndată ce începi să fii de acord cu aceasta, nu există durere, ci, dimpotrivă, este bucurie.

Comentariu: Scopul trebuie să fie foarte înalt atunci.

Răspunsul meu: Noi încercăm să explicăm acest lucru oamenilor. Cei care pot fi umpluți cu acest scop, se raportează la viață într-un mod complet diferit.

Comentariu: Dacă obiectivul era, așa cum se spunea înainte, să construiești o casă și să întemeiezi o familie, acum există o mulțime de obstacole în drumul spre acesta. O persoană înțelege că este într-adevăr lovită.

Răspunsul meu: O poți face. Ți se reamintește pur și simplu că trebuie să ai grijă și de locul de înmormântare.

Prin urmare, atunci când construiești o casă, îți întemeiezi o familie și dai naștere copiilor, există în fața ta acest loc pe care, de asemenea, trebuie să-l pregătești pentru tine însuți. Și vezi inutilitatea, zădărnicia. Ucide persoana.

Suntem din ce în ce mai dezvoltați, așa că nu mai putem închide ochii la toate acestea sau să adoptăm o atitudine filosofică așa cum a fost tratată o vreme: „Nu poți face nimic. Așa este viața ”.

Nu, nu se aplică astăzi. Dacă „așa este viața”, atunci de ce ar trebui să am copii, de ce să învăț o meserie? De ce toate astea? Și apoi se dovedește că zi de zi nu mă slujesc pe mine însumi, ci pe alții și așa mai departe, sau copii care nu fac nimic după aceea și nu au recunoștință. Întreaga existență subliniază inutilitatea noastră. Lipsa scopului este de așa natură încât pur și simplu nu există nimic și, astfel, apare apatia.

A venit timpul să realizăm că nu există nici un sens în viața noastră. Unde este?

Sensul vieții înseamnă că există această natură enormă și există un gând care controlează această natură, o lansează, o creează.

Trebuie să dezvăluim acest gând, acest design, marele design al naturii. Și atunci vom cunoaște sensul vieții. Pentru că viața este totul. Ce înțelegem prin „totul?” Este tot natura: vegetativă, animată și umană. Totul are un sens care este mai presus de această viață.

Iar acest sens, răsucește, organizează, rotește totul. Deci, trebuie să ne ridicăm deasupra vieții noastre.

Trebuie doar să deschidem ochii și să înțelegem de ce natura a creat totul. La asta ne conduce natura. Aceasta este ceea ce trebuie să dezvăluim.

Ideea este să ne ridicăm deasupra lumii noastre pentru că este de fapt cea mai rea dintre lumi, iar aceasta nu este o expresie poetică. A te ridica deasupra ei înseamnă a dezvălui acest plan, această forță, acest gând, această idee. Iar când vom înțelege acest gând, atunci începem să vedem dincolo de timp, dincolo de spațiu, dincolo de orice. Apoi, o persoană începe să se simtă la nivelul Creatorului.

Întrebare: Și totuși, ce este acest gând?

Răspuns: Armonie! Armonia absolută a tuturor părților creației! Ceva care nu este în noi. Prin urmare, acționând în acest fel față de noi, natura ne împinge să înțelegem această armonie.

Trebuie să dezvăluim acest lucru. Nu plecăm nicăieri! Nu putem pur și simplu să ne distrugem, nu o putem refuza, să uităm de noi înșine. Trebuie să descoperim și să atingem această armonie.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman”, 2/11/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: