Cum putem împiedica iubirea să se răcească?

962.6Întrebare: Anna scrie: „Eu și soțul meu suntem căsătoriți de trei ani, iar sentimentele doar cresc. Dar nu pot renunța la gândul că toate acestea sunt temporare, că toate acestea pot trece. Nu vreau ca sentimentele noastre să se răcească. Cum pot face acest lucru?”

Răspuns: Dacă împărtășiți aceste sentimente între voi, atunci simpla teamă că vor trece le va continua cumva.

Iar principalul lucru este să vă studiaţi natura reciproc, tu și el, și astfel să vă ajutaţi reciproc în a manifesta această natură egoistă și să vă ridicaţi împreună deasupra ei. Trebuie să înțelegeți că acest egoism este împotriva voastră, iar atunci când împreună creați din ce în ce mai multe legături între voi, vă veți ridica astfel deasupra lui. Dar nu va pleca nicăieri ci va crește constant și te va forța să crești în același mod.

Întrebare: Deci teama este un lucru bun? Ar trebui să existe o teamă constantă că relația se va schimba brusc?

Răspuns: Da. Tremuratul, teama și anxietatea că vom cădea din atitudinea bună unul față de celălalt sunt garanția că ne vom ține de ea.

Întrebare: Deci sfatul tău este să nu distrugem această anxietate?

Răspuns: Nu. Aceasta se numește „Ira” în ebraică; nu este doar frică, ci anxietate, o anxietate deosebita, anxietatea mentinerii unor relatii bune.

Întrebare: Înseamnă asta că se apropie tot mai mult de iubirea adevărată dintre ei?

Răspuns: Da. Pare că ei urcă un munte. Egoismul crește tot timpul și devine mai sofisticat și, prin urmare, mai ascuțit. Dar efortul comun îi ridică și îi apropie și mai mult.

Întrebare: Și ce este acolo în vârf?

Răspuns: În vârf, va începe apropierea spirituală, care va crea între ei o legătură mai înaltă, care este de fapt supraegoistă. Și vor începe să se conecteze unul cu celălalt în așa fel încât se vor înțelege în interior fără cuvinte, în schimb doar cu gânduri, și se vor împleti unul cu celălalt.

Întrebare: Este aceasta starea cea mai înaltă de conexiune?

Răspuns: Da. Așa cum șerpii dintr-o groapă se împletesc unii cu alții, tot așa se vor împleti ei, nu în mod egoist, ci într-o atitudine reciprocă bună unul față de celălalt.

Comentariu: Aţi comparat-o cu șerpii și imediat a devenit oarecum inconfortabil.

Răspunsul meu: De ce? Acest lucru este foarte relevant și direct.

Întrebare: Acești șerpi sunt în noi?

Răspuns: Datorită egoismului nostru mare, insidios, dacă începem să-l folosim corect pentru a ne apropia și a ne înfășura unul în jurul celuilalt în acest fel, ne vom ridica din ce în ce mai aproape de Creator.

Din KabTV “Ştiri cu Michael Laitman” 1/3/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed