Cum să învățăm să-i auzim pe ceilalți

281.02Întrebare: Marina vă scrie: „Îmi dau seama cu groază că am pierdut acest dar – să ascult și să aud pe ceilalți. Dar l-am avut. Este posibil să-l recuperez?”

Răspuns: Nu este nevoie. Nu cred că ar trebui să auzi și să asculți pe toți oamenii.

Mai întâi trebuie să învățăm cum să lucrăm în dăruire în noi înșine în mod corespunzător și apoi să începem să ascultăm oamenii. Iar dacă doar începeți să ascultați, atunci veți fi pur și simplu plini de problemele lor. Veţi fi bolnavi de rănile lor și nu va ieși nimic bun din asta.

Întrebare: Deci o persoană trebuie să se pregătească mai întâi să-i asculte pe ceilalți?

Răspuns: Da. Este necesar să ai un sistem foarte bun de percepție, procesare corectă a informațiilor, feedback corect din rezultatul acelei prelucrări și atunci vei putea să-i tratezi pe ceilalți corect, în mod corespunzător, vei putea să te unești, să tratezi și să ajuți . Altfel, ce vei face? Vei sta și vei plânge și vei empatiza tot timpul? Nimeni nu are nevoie de asta.

Întrebare: Deci spuneţi că numai dacă există un scop real – să ajuți pe cineva – atunci când cineva a ajuns în acea stare, atunci va auzi și va asculta?

Răspuns: Da. Prin urmare, legătura noastră cu alți oameni se construiește printr-o protecție numită ecran, Machsom, graniță. Este ca un scut. Devin foarte dur cu mine și cu ceilalți și încep să sortez foarte serios ce primesc de la ei, ce le dau și așa mai departe.

Aceasta este rigiditate față de sine și rigiditate față de ceilalți, astfel încât și ei să înceapă să apară corect, fără să eşueze. Nu înseamnă să fii politicos; este o corectare. Acest lucru este foarte, foarte serios. Totul trebuie gândit, clar cântărit și îndreptat corect spre obiectivul comun.

Concluzia aici este foarte simplă, orice viitor corect care are dreptul de a exista, poate fi creat atunci când oamenii se ridică deasupra egoismului lor și încep să lucreze împreună pentru a crea un sistem complet nou, o nouă rețea de comunicații și interacțiuni între ei. Apoi toate problemele vor dispărea, iar oamenii sunt incluși într-o societate complet nouă.

Întrebare: Și când va putea Marina să audă și să asculte alte persoane?

Răspuns: Când există o comunicare corectă între ei, opus și nou, atunci ea va putea să-i audă pe ceilalți. Toată lumea lucrează doar pentru celălalt, pentru toată lumea, și toţi se ridică deasupra egoismului personal, privat al unei persoane.

Oamenii vor ajunge în această stare. Este cerinţa naturii! Nu trebuie să fii un romantic, un credincios, nimic de genul ăsta. Vom vedea în fața noastră doar că fie asta, fie nimic.

Întrebare: De ce o doare atât de mult? Ea scrie: „Îmi dau seama cu groază că pierdusem acest dar”.

Răspuns: Este din cauza detașării de egoism. Dar toată lumea ar trebui și va fi în starea asta mult timp. Până când o persoană ajunge la concluzia că asta este, închid această ușă, nu mai am nimic de-a face cu ea, îmi împărtășesc acțiunile și relațiile cu ceilalți doar pentru ei și nu pentru mine.

Trecand la o astfel de paradigmă, la o astfel de relatie, incep imediat sa mă simt liber! Aceasta este societatea viitoare.

Din KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 10/18/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: