Cum să lucrezi cu un obstacol

Comentariu: Când vine un obstacol, trebuie să-mi amintesc că, în primul rând, totul decurge din forța unică: „Nu există altceva în afară de El.”

În al doilea rând, mi se oferă obstacolul pentru a mă uni mai mult cu prietenii din grup. În al treilea rând, extern, încep să joc în grup, încercând să fac ceva bun pentru prietenii mei: să organizez o masă și așa mai departe, în timp ce pe plan intern, încep să simt animozitate. Cu cât exercit mai mult în beneficiul grupului și mă unesc cu ei, cu atât simt mai puternic animozitatea și respingerea.

Răspunsul meu: Dar în această măsură, primiți o ocazie să apelați la Creator pentru ca El să vă ajute. Tu depui efort și îi ceri acest lucru.

Comentariu: Eu depun efort, dar mă asteaptă eşecul.

Răspunsul meu: Nu neapărat eșec, deși acest lucru nu este exclus. Cel mai probabil, va fi un obstacol: nu veți mai putea să vă apropiați de grup.

Comentariu: Apoi vine disperarea datorată inutilității tuturor eforturilor și, în final, realizarea faptului că numai grupul poate fi de ajutor.

Răspunsul meu: Numai Creatorul poate ajuta prin grup. Și atunci începi să apelezi la El în mod conștient, dar numai prin grup, rugându-L să te ajute. Altfel, El nu va auzi. Creatorul nu este în niciun fel asociat cu o persoană individuală. Deși puteți face mici pași pentru a vă ridica un pic deasupra dvs., acest lucru nu este un progres. Este posibil doar în integrarea dintre noi.

 Întrebare: Ce înseamnă „prin grup”?

 Răspuns: De ce te întorci spre El?

 Comentariu: Ca El să mă ajute.

 Răspunsul meu: Pentru ce? Dacă ești inclus în grup, înseamnă că este o solicitare egoistă.

Comentariu: Dar vreau să-L dezvălui.

Răspunsul meu: Ce egoism minunat! Și de ce ai nevoie?

 Comentariu: Se spune că scopul creației este dezvăluirea Creatorului. Vrea să o fac. El a creat ființele create pentru a le umple. Așa că vreau să fiu umplut cu El.

Răspunsul meu: Pentru a face acest lucru, trebuie să fii similar cu El. Și cum o vei face?

Comentariu: Prin grup.

Răspunsul meu: Deci suntem din nou în grup. Poți să urli la El cât vrei, nu îți va da nimic. Dimpotrivă, nu te va îndepărta decât de El, astfel încât să îți dai seama de acțiunile tale incorecte.

Prin urmare, depunând eforturi reciproce, toată lumea ajunge la o rugăciune pentru Creator pentru a-i ajuta prin grup, pentru a le da putere „să se joace”. Ei vor primi apoi puterea și vor ajunge la starea de recunoștință.

Din „Fundamentele Cabalei” din KabTV, 25/03/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed