Cum să prinzi norocul de coadă

259.01Întrebare: Unor psihologi li s-a pus întrebarea: „Cum să evităm eșecurile?” Aceștia au răspuns că eșecurile nu pot și nu ar trebui să fie evitate, pentru că învățăm din eșecuri. Ei au mai spus că nu contează cât de des eșuăm, ci de câte ori ne ridicăm și cum reacționăm la căderi.

Acesta este un răspuns bun, dar, la urma urmei, eșecurile îi distrug pe unii oameni sau îi forțează să abandoneze obiectivul, unii devin pasivi sau neajutorați, iar alții cad în depresie. Eșecurile aduc întotdeauna durere. Care este abordarea corectă a eșecului?

Răspuns: Ceea ce ar trebui să fie va fi. Ceea ce ar trebui să se întâmple se va întâmpla. Trebuie să fim pregătiți pentru orice și să înțelegem că așa este viața, vremuri bune, vremuri rele.

Întrebare: Înseamnă că vremurile rele sunt întotdeauna urmate de vremuri bune?

Răspuns: Poate că vremurile bune vor veni pentru puțin timp, te vor atinge, dar vor veni. Și apoi vin din nou vremuri rele.

Întrebare: Cum mă voi schimba atunci? Nu voi mai suferi și nu voi mai fi rănit din această cauză?

Răspuns: Nu. Suntem organizați în așa fel încât să fugim de eșecuri. Nu putem să le analizăm corect, să le recunoaștem, să corectăm ceva și să ne pregătim pentru ceva. Pur și simplu nu putem. Ne străduim doar să fugim de ele. Aceasta este o acțiune și o filozofie complet greșită în sine.

Dacă legăm aceste două stări, eșecul și norocul împreună, atunci ne vom transforma în cei care le controlează și nu vom fi nevolnici nici în timpul eșecurilor, nici în timpul succeselor.

Întrebare: Adică, eu cumva conectez alb și negru?

Răspuns: Da.

Întrebare: Nu-l percep ca pe un eșec?

Răspuns: Te ridici deasupra ambelor stări și, prin urmare, le traversezi cu ușurință. Trebuie doar să înțelegem ce înseamnă „a te ridica deasupra lor”.

Înseamnă să te ridici deasupra aspirațiilor vieții tale, să nu mai alergi după noroc. Înțelegeți că astăzi, acum, sunteți în cadrul norocului în sine, deja în interiorul lui.

Este ca atunci când fizicienii spun că există tot felul de găuri negre. Deci, de fapt, noi înșine ne aflăm într-o gaură neagră, într-o gaură neagră astronomică.

Întrebare: Ce se ascunde în spatele ei?

Răspuns: Nimic și nu avem nevoie de nimic. Relaxați-vă și înțelegeți că vă aflați în interiorul naturii. Lăsați-o să vă ghideze. Principalul lucru este să vă predați naturii.

Întrebare: Las vâslele? Este un curent, iar eu dau drumul la vâsle?

Răspuns: Da.

Întrebare: Există vreun curent?

Răspuns: Nici măcar asta nu contează pentru mine.

Întrebare: Este acest lucru posibil?

Răspuns: Dacă credeți într-o natură înțeleaptă, măreață, eternă și atotputernică, atunci, după părerea mea, aceasta este cea mai rezonabilă soluție.

În plus, tot ceea ce inventezi pentru a te opune acesteia pe cont propriu, nu face decât să evidențieze insignifianța, limitarea, neînțelegerea, ignoranța și dezacordul cu această mare natură în interiorul căreia existăm.

Nu vă împotriviți la nimic. Nu inventați nimic. Încercați doar să înțelegeți ce înseamnă natura însăși, să fiți de acord cu ea, să vă agățați de ea și veți găsi cea mai optimă componentă a existenței voastre.

Din „Știri cu Dr. Michael Laitman” de la KabTV 15/11/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: