Cum să renaști în fiecare moment

294.4Puterea gândirii copilărești

Unul dintre cele mai tenace mituri despre cum Einstein a descoperit este că s-a bazat pe adoptarea unui mod de gândire naiv și simplu. Acest mod l-a autorizat pe Einstein să reducă și să ignore toate detaliile tehnice dificile ale literaturii existente, ale căror complexități distrag atenția și, trebuie să presupunem, blochează progresul. Calea de urmat este adoptarea modului în care un copil precoce pune întrebări copilărești. Einstein însuși pare să fi avansat parțial acest mit prin remarci autocritice. Iată cum o astfel de remarcă este relatată, la mâna a treia, de unul dintre biografii lui Einstein: Una dintre remarcile tipice ale lui Einstein mi-a fost raportată din Falmouth, Massachusetts de James Franck …

„ Când m-am întrebat ”, i-a spus Einstein lui Franck,„ cum s-a întâmplat de am descoperit în special teoria relativității, părea să se afle în următoarea circumstanță. Adultul normal niciodată nu-și bate capul cu privire la problemele spațiu-timp. După părerea sa, tot ce trebuie gândit despre asta a fost făcut deja în copilăria timpurie. Eu, dimpotrivă, m-am dezvoltat atât de încet încât am început să mă întreb despre spațiu și timp când eram deja mare. În consecință, am cercetat mai adânc problema decât ar fi făcut un copil obișnuit (John D. Norton, How Einstein Did Not Discover).

Acest lucru este corect. Nu trebuie să te faci ignorant, trebuie să fii naiv.

Întrebare: Cum ștergi cunoștințele care există deja în tine? Cunoașterea există și cumva trebuie să o iau și să o elimin în acest moment, ca și cum nu știu?

Răspuns: Nu știu nimic. De fapt! Spun asta absolut sincer. Mă simt din nou gol în fiecare minut.

Întrebare: De ce? Studiezi știința Cabala de 40 de ani.

Răspuns: Aceasta este o știință atât de mare încât se neagă pe sine. Șterge tot ce știai înainte pentru a putea face pasul următor. Dar următorul pas nu este după cel precedent, ci în locul celui precedent. Nu se leagă împreună. În spiritual, totul este construit pe negare.

Întrebare: Deci merg și merg, sunt într-o anumită etapă și brusc dispare complet?

Răspuns: O iau de la capăt. Este în regulă! De fapt, acest lucru este cel mai corect. Este ca și cum am renăscut. Copilul nu-și deschide ochii și mai larg?

Nu mă simt obosit. Sunt gata în fiecare zi, în fiecare lecție, în fiecare dimineață să o iau de la capăt, să renasc.

Întrebare: Și când se simte o persoană obosită?

Răspuns: Dacă nu are entuziasmul unor noi dorințe, întrebări noi, atunci, desigur, nu mai poate dezvălui copilul în sine și atunci este deja un om bătrân.

Întrebare: Se îndreaptă spre moarte?

Răspuns: Da.

Întrebare: Când spui că viața veșnică este posibilă, vorbești despre aceste actualizări constante?

Răspuns: Da.

Întrebare: Când este posibilă actualizarea constantă, în ce circumstanțe?

Răspuns: Întotdeauna. Nu depinde de corp. Aceasta este o dorință, nu depinde de corp.

Întrebare: Deci trebuie să o iei de la capăt tot timpul? Să te actualizezi constant?

Răspuns: Da. Și asta-i minunat!

Întrebare: Ce i-ai spune unei persoane obișnuite care nu studiază Cabala?

Răspuns: Nimic. Găsiți-vă un hobby și continuați.

Întrebare: Și bucurați-vă mereu de noile descoperiri?

Răspuns: Da. Așa cum a spus profesorul meu despre stadionul de fotbal că acest loc trebuie respectat, dă plăcere multor oameni.

Nu fusese niciodată acolo, nu văzuse niciodată înăuntru, dar știa că există un joc pe care 100.000 sau 200.000 de oameni îl urmăreau în același timp și se bucurau de viață. Bucuria vine de la Creator, așa că se bucura pentru ei că primesc plăcere de la Creator. Ei nu Îl blestemă în acest moment. Prin urmare, acest loc trebuie respectat.

Comentariu: Biograful a scris: „ Unul dintre cele mai tenace mituri despre cum Einstein a descoperit este că s-a bazat pe adoptarea unui mod de gândire naiv și simplu. … Calea de urmat este adoptarea modului în care un copil precoce pune întrebări copilărești. ”

Răspunsul meu: O persoană care simte în orice stare că aceasta este o stare de întrebare, nu se oprește la asta, își caută propriul răspuns. Și face o descoperire.

Toate acestea constă doar din întrebări și răspunsuri.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman”, 15.03.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: