Cum semnăm un acord reciproc cu Creatorul?

Întrebare:  Creatorul este principalul garant. Semnăm un acord între noi, înaintea Lui, cu înțelegerea că El este în spatele nostru.

Când cineva din grup cade și încercăm să-i aruncăm o frânghie, dar nu se întâmplă nimic, atunci apelăm la El: „Ești într-un contract cu noi și, prin urmare, Te rugăm să-Ţi îndepliniți partea din contract. Am făcut totul pentru a ajuta prietenul să se ridice, dar nu avem puterea asta. Ești un participant în acordul nostru, Te rugăm acum să-l ridici!”

Înțelegem corect sau nu?

Răspuns:  Nu. De ce nu te întorci imediat la Creator? Crezi că ești capabil de orice?

Observaţie:  Credem că trebuie să ne punem „jumătatea de șekel”, să ne plătim prețul, să ajungem la punctul în care nu mai putem face nimic și apoi să-L întrebăm.

Comentariul meu:  În principiu, este corect. Dar este mai bine să înțelegem imediat că, cu excepția Creatorului, nimeni nu te poate ajuta în nici un fel.

Întrebare:  Cum semnăm un acord reciproc pentru a simți că și El participă la el?

Răspuns:  Creatorul nu participă la el, El îl definește. El îți ține garanția. La urma urmei, El ține întregul sistem.

Ce înseamnă această garanție reciprocă? Într-un sistem complet închis, toată lumea este un garant pentru restul. Și dacă nu își îndeplinește partea, totul se va prăbuși. Prin urmare, trebuie să-l obținem imediat pe Creator, ca o forță care acționează în noi.

Un alt lucru este că ne putem întoarce la El și să spunem: „Da, nu putem ține această reţea de forțe. Fă astfel încât să înțelegem unde să facem acest lucru, să ne ghidezi, să ne ajuți, să ne dai putere! Dă-ne o înțelegere a ceea ce trebuie făcut! Guvernează!” Pentru El este o mare bucurie.

Din Lecția 7,  Convenţia mondială de Cabala din Moldova 9/8/19, Adunând toate stările, către Creator

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed