“Cum te-ai schimba dacă ai câștiga o jumătate de miliard de dolari la loterie?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Cum te-ai schimba dacă ai câștiga o jumătate de miliard de dolari la loterie?

Recent, în Statele Unite, patru persoane au câștigat colectiv puțin peste un miliard de dolari. A fost al treilea cel mai mare câştig la loterie din istoria SUA, iar fondul de premii continuă să crească. Există un fenomen bine cunoscut, în care oamenii care câștigă brusc astfel de sume masive de bani au șanse mai mari de ruină.

Acești câștigători de premii primesc o ocazie rară de a face un efort de a relaționa cu viața într-un mod echilibrat. Pot echilibra forțele care lucrează asupra lor pentru a face față tentației de a cumpăra obiecte extravagante și inutile? Nu suntem în stare să digerăm sau să înțelegem pe deplin o astfel de mărime a norocului.

Adevăratul noroc este să ai capacitatea de a fi direcționat către o stare echilibrată în orice situație, de a alege în mod constant mijlocul fericit dintre intelect și emoție. Uneori suntem norocoși în unele evenimente din viață și nefericiți în altele. Se întâmplă așa pentru ca noi să găsim un echilibru prin noi înșine, astfel încât să putem verifica dacă ceea ce primim este cu adevărat esențial în viața noastră.

Indiferent de modul în care îl rotim, norocul există în cadrul sistemului naturii și, oricât de norocoși am fi, depindem totuși de calculul general în care suntem cu toții conectați, de starea sufletului nostru colectiv. Într-o astfel de stare, forțele operează asupra noastră în fiecare moment dat și nu avem nicio idee cu privire la de ce, cum, cui și când apar anumite evenimente pentru tot felul de oameni.

Pentru a obține mai mult noroc din acest sistem, ar trebui să vrem să folosim forțele naturii într-un mod echilibrat, cu dorința de a percepe și simți sistemul naturii într-un mod echilibrat și armonios în fiecare moment dat al vieții noastre.

Devenim echilibrați atunci când intelectul și emoțiile noastre sunt echilibrate, adică atunci când natura noastră umană (forța de primire) și natura generală (forța de a dărui) sunt echilibrate, indiferent de numeroasele noastre impulsuri. Echilibrându-ne cu natura, adică prin dobândirea forței dăruitoare peste forța noastră de primire înnăscută, atunci comportamentul nostru poate servi ca exemplu de a relaționa benefic cu alte persoane.

Scris/editat de studenţii Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Imagine de Dylan Nolte pe Unsplash.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed