Dacă soțul pleacă …

515.02Comentariu: Irina a scris: „Cum îi pot explica soțului meu că nu are dreptul să mă părăsească? Avem trei copii. Îi iert totul, toate infidelitățile, lipsa de dragoste și așa mai departe. I-am spus: „Fă ce vrei, dar nu pleca”. El pleacă. Și îmi dau seama că nu mă voi putea descurca fără el și nici copiii. Ce ar trebuii să fac? Spune-mi. Îl implor să rămână sau să-l lase să plece? Nu știu”.

Răspunsul meu: Regula mea în viață este că orice se poate întâmpla, dar dacă sunt implicați copii, atunci este obligat să trăiască cu ei și să-i crească. Nu poate fi altfel!

Comentariu: Ce ar trebui să facă această femeie?

Răspunsul meu: Ei bine, ce poți face? Să înțelegi, nu-l poți ține cu forța. Nu există astfel de legi.

Întrebare: Ce este cu noi, așa este …?

Răspuns: Egoism masculin prostesc, care este răsfăţat de atenția mamei. Deci nimic nu este suficient de bun pentru el.

Dar nici femeile nu sunt crescute pentru a face un loc unui bărbat pe care el vrea să-l numească cuibul lui, casa lui etc., astfel încât să nu vrea să plece, nici măcar pentru a merge la serviciu sau oriunde departe de casa lui. Un loc care ar fi liniștitor și primitor. Acest lucru ar trebui învățat și nu este.

Construirea unei familii ar trebui să fie un subiect predat în școala medie – o lecție separată, serioasă, ținută de câteva ori pe săptămână, când toate acestea sunt discutate de la o vârstă fragedă atât de băieți, cât și de fete. Ar trebui discutat serios, astfel încât ei să se obișnuiască treptat cu astfel de relații pe care le vor construi între ei în viitor. Este foarte important, dar nu există. Acesta este un real management al căminului.

Este uimitor cât de mult avansăm în unele lucruri, dar în acest sens avem o regresie absolută. Și nu o putem înlocui cu nimic. Nu este ca și cum ai crea o altă mașină sau o nouă tehnologie pentru a o înlocui pe alta. Acest lucru este pur și simplu de neînlocuit!

Comentariu: Ei bine, ei spun că o persoană a devenit mai liberă, a devenit …

Răspunsul meu: Cineva devine mai liber! De îndatoririle necesare în viață. Si in final…

Cred că această pandemie și încă astfel de câteva valuri ne vor veni în cale. Ne vor forța să creăm un cămin, un cămin dulce așa cum se spune, pentru fiecare dintre noi. Sună ca un cuvânt depășit, respingător.

Dar vom fi forțați de această pandemie și de alte lucruri, deoarece, în cele din urmă, se va dovedi că o persoană va trebui să rămână mai mult acasă și va trebui să aibă grijă de ea. Un bărbat după căile lui și o femeie după ale ei. Și și copiii. Natura ne va pune la locul nostru, dar va dura ceva timp.

Comentariu: Deci i-am spune acestui tip care este pe cale să plece, să se gândească de mai multe ori la copiii pe care îi lasă în urmă?

Răspunsul meu: Cu siguranță! Dacă are o astfel de soție și copii. Nu există o femeie mai bună decât cea cu care trăiești și ai trăit mult timp. Ai copii și i-ai crescut împreună. Aceasta creează o legătură, desigur, care este clară.

Poate că aveți deja și nepoți sau ceva. Toate acestea sunt înființate de natură și nu există nici un substitut pentru aceasta.

Întrebare:: Acest lucru trebuie să intre în inimă, nu?

Răspuns: Da. În viață se întâmplă totul, chiar și lucruri care sunt prea dificil și rușinos să le amintim sau să le menționăm. Dar ar trebui să existe un tabu: familia nu ar trebui să fie despărțită; nici măcar o familie proastă, indiferent de cum ar fi, nu ar trebui spartă!

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 6/24/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: