De ce adulții sunt ipocriti?

963.1Există o vorbă populară în America Latină: „Copiii și bețivii spun întotdeauna adevărul”. De ce ne pierdem această sinceritate și onestitate pe măsură ce creștem? De ce se dezvoltă o persoană spre minciună?

Pentru că mintea noastră se dezvoltă pentru a ne proteja de răul pe care ni-l putem face nouă înșine. Deoarece urmărim mereu împlinirea egoistă, suntem forțați să ascundem această dorință și prin urmare, înșelăm tot timpul. Se dovedește că toți suntem mincinoși pentru că nu vrem să facem nimic bun altora, dar suntem ipocriți în exterior, pretinzând că facem fapte bune unii față de alții.

Încercăm să ne ascundem intențiile unul față de celălalt, intenţii care au drept scop doar folosirea altora în beneficiul nostru.

Doar mediul determină cât de aproape sau de departe de adevăr va fi o persoană. Mediul afectează o persoană și este capabil să o schimbe radical de la o polaritate la alta. Îl poate face bun și amabil cu ceilalți și opus, până în punctul în care devine complet de nerecunoscut.

Dacă noi creăm o societate în care toată lumea este de acord să construiască relații bune, ca cea mai importantă valoare, atunci va fi posibil să-i învățăm atât pe copii cât și pe adulți relații corecte, astfel încât fiecare să simtă că depinde de ceilalți și este obligat să se comporte cu ei cu grijă. Dacă simțim dependența noastră de toată lumea, nu ne va fi deloc greu să-i tratăm pe ceilalţi cu căldură.

KabTV “Lumea” 8/11/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: