De ce ar trebui să ajungem la bine prin rău?

Întrebare: Știm că totul este echilibrat de către Creator, așa că de ce ar trebui să înceapă să conducă răul, astfel încât să putem ajunge la bine?

Răspuns: În primul rând, este pentru că așa ne încurajează Creatorul. În al doilea rând, natura omului este rea. Deci, trezind răul, Creatorul ne zguduie și ne trezește foarte puternic. Să presupunem că ați primit o scrisoare de la poliție sau un mesaj de la bancă că ați câștigat ceva. Ce ar avea un impact mai mare asupra ta? Desigur, mesajul negativ ar avea un impact mai mare. 

Întrebare: Dar cum pot fi egali negativul și pozitivul? La urma urmei, o persoană nu este un robot insensibil.

Răspuns: Totul depinde de atitudinea mea față de acordarea de către Creator a mea. Dacă prețuiesc orice formă de dăruire a Lui, ca un copil care înțelege corect că toate acțiunile părinților săi sunt necesare și de dorit, nu are nicio diferență pentru mine ceea ce primesc de la El.

Pot să urc deasupra ego-ului meu și să particip complet și reciproc cu El în condiții total diferite. Condițiile mele inițiale sunt în starea zero, unde sunt deja detașat de mine și plutesc deja deasupra mea.

Din „Fundamentele Cabalei” KabTV, 14/10/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed