De ce are nevoie punctul în inimă?

Întrebare:  Cum crește sufletul uman?

Răspuns:  Dacă o persoană începe să simtă că are dorința de a învăța sensul vieții,  adică de ce, pentru ce și cum, aceasta este prima manifestare a sufletului. Nu avem odihnă și o simțim pe cont propriu, fiecare în raport cu forța sufletului său. Deși la început o persoană crede că este ceva foarte mic, mărunt, nu este.

Întrebare: :  Spunem întotdeauna „suflet”. Cum ar trebui să definim acest concept?

Răspuns:  Din păcate, o persoană nu înțelege ce este. El nu înțelege care este sensul vieții.

Întrebarea despre sensul vieții, în principiu, sugerează că nu există niciun sens în viață. Până la urmă, dacă ar exista, ai vedea-o în aspirația oamenilor de a deveni cineva: unul vrea să fie designer, celălalt poet, al treilea altceva. Ei nu se străduiesc doar pentru a câștiga  o bucată de pâine, ci pentru a se regăsi cel puțin în ceva.

Și când o persoană simte că nu se poate regăsi în nimic, că totul este gol, începe să înțeleagă că sensul nu este în această lume, ci în afara ei, deasupra ei. Dacă asta îl atrage  cu adevărat, atunci începe o căutare serioasă.

Acest lucru este posibil în timpul nostru. Şi eu am început așa. Mi-a luat mulți ani, până am găsit unde și cum: cu 12 ani înainte de a pleca în Israel, și încă vreo câțiva ani în Israel. În total, este nevoie de timp.

Fiecare persoană are un punct în inimă. Într-un fel sau altul, oricum se va trezi. Întrebarea este când. În zilele noastre, se manifestă clar, rapid și în mulţi. Iar înainte, s-a manifestat la fiecare zece sau chiar la sute de ani, în oameni speciali.

Întrebare: :  Înainte, nu existau grupuri atât de mari ca Bnei Baruch?

Răspuns:  Desigur. Uită-te la cât de mare este grupul nostru și cȃt  este de răspȃndit în întreaga lume. Aceasta este o mișcare foarte serioasă, care nu a existat niciodată și a apărut abia acum. Nu m-am așteptat niciodată.

Când am început să studiez Cabala, nimeni nu a studiat-o serios. Erau mai mulți bătrâni, literalmente doi sau trei oameni, și asta este totul. Am participat la cursurile lor, dar am văzut că nu voi primi nimic de la ei. Au citit doar sursele și am avut nevoie de explicații serioase, cu răspunsuri la întrebările care au apărut în mine.

La urma urmei, punctul din inimă are nevoie de creștere și, prin urmare, în orice moment, trebuie să simțim de ce anume are nevoie și dacă putem răspunde cererii sale. Principalul lucru este să-l direcționați corect, deoarece se află într-un mediu egoist, ca în interiorul unei mingi realizate din egoism. Dar în interior, acest punct este pur altruist.

Întrebarea este cum să direcționezi prin egoism o influenţă altruistă asupra lui, care îi poate da hrană și apoi va începe să încolțească.

Întrebare: :  Ca fructul într-o coajă?

Răspuns:  Mai degrabă l-aș numi ca sămȃnţa în gunoi. Și de fapt așa este. O persoană trebuie să se înfigă în acest gunoi pentru a extrage bobul și astfel să creascȃ. Este destul de complicat

Dar în timpul nostru totul este deja dezvăluit. Am pregătit o arhivă uriașă cu diverse materiale. Deci, trebuie să continuăm diseminarea.

Mă bucur foarte mult că organizăm lecții și prelegeri pentru tinerii noștri prieteni. Trebuie să ne asigurăm că vor intra în posesia arhivei noastre și să ne spună cum să o îmbunătățim, astfel încât să fie convenabil, de înțeles și ușor pentru oricine dorește să vină la noi.

Din KabTV “Fundamentele Cabalei,” 2/9/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: