De ce nu studiază Cabala funcțiile creierului?

Întrebare: Există științele neurologice care studiază modul în care gândim. Ele spun că omul construiește un anumit model de realitate, adică ceea ce este evident pentru el. Dacă are nevoie să cumpere lapte, de exemplu, știe la ce magazin să meargă și merge acolo automat.

De ce acest nivel de gândire nu este explicat în Cabala, adică ce se întâmplă în creier? Baal HaSulam spune că există cinci simțuri, introducerea datelor care este cumva procesată și creează perspectiva noastră internă. Acest program există mai presus de dorință. De ce nu este explicat?

 Răspuns: Acest program există sub dorință și aparține subconștientului.

Cabala nu se implică în funcționarea creierului ca un calculator, nici în memoria musculară, nici în vreun alt mecanism al memoriei. Se ocupă doar de suflet.

Dorința noastră se numește suflet. Și asta nu se găsește în aspectul nostru corporal sau în capul nostru.

Creatorul a creat dorința. Poate fi egoistă, adică îndreptă doar spre iubirea propriei persoane sau se poate schimba, cu ajutorul Creatorului, într-o dorință altruistă, adică în dăruire și iubirea celorlalți. Nu există nicio altă cale.

În paralel cu schimbarea vectorului dorinței de la „pentru binele meu” la „de dragul altora”, începem să simțim lumea superioară și abia atunci înțelegem cum funcționează totul.

Orice altceva legat de materie, creier etc., nu este studiat în Cabala pentru că nu ne interesează. Ne interesează doar dorința pură care nu face parte din nicio formă de materie. În acest mod o explorăm și o stăpânim.

Din  emisiunea de pe KabTV „Fundamentele Cabalei”, 26/01/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: