De ce trebuie să fie miliarde de locuitori pe planetă

Întrebare: Astăzi, inovațiile și invențiile tehnologice permit ca majoritatea lucrurilor făcute de oameni să fie realizate cu ajutorul mașinilor. Roboții și sistemele automatizate înlocuiesc din ce în ce mai mult oamenii.

Mașini fără șofer și drone care livrează alimente și medicamente în case nu mai surprind pe nimeni. În multe țări, acest lucru este deja testat. Dar acest lucru eliberează mulți oameni de muncă. Ce ar trebui să facem cu ei?

Răspuns: Numărul de oameni eliberați de muncă ar trebui să fie foarte mare pentru a ne ușura transformarea egoismului în opusul său, altruismul, calitatea dăruirii și bună conectare. La urma urmei, este împărțit la numărul de purtători ai egoismului. Și așa este relativ mic în fiecare dintre noi.

Dacă am avea puterea de a rezista naturii noastre, atunci, desigur, am putea fi ca Adam și Eva. Nu ar fi nevoie să fim împărțiți în opt miliarde de părți.

Întrucât suntem foarte slabi, dar totuși trebuie să ne transformăm egoismul într-o legătură bună între noi, schimbându-ne atitudinea față de lume, adică schimbând practic lumea, avem nevoie de acest număr mare de oameni.

KabTV  “Lume Virtuala” 2/9/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: