De ce un cabalist are nevoie de izolare?

Întrebare: În cartea ta “Întotdeauna cu mine”, descrii cum Rabaș obișnuia să se retragă timp de câteva zile. De asemenea, vedem că atât Buddha, cât și călugării au procedat la fel. Au plecat dintre oameni și s-au angajat în munca lor. Care este sensul unei astfel de izolări?

Răspuns: Sigur că astfel de lucruri se întâmplă și la majoritatea oamenilor obișnuiți. De exemplu, scriitorii se regăsesc de regulă în biroul lor, stau și creează. Prin urmare, este mai bine să îi lăsați în pace și să nu va amestecați. Acest lucru este firesc.

Dar pentru un cabalist, acest lucru este de două ori mai natural, deoarece singurătatea pentru el este un proces de auto-introspecție foarte profundă. Mai mult de atat, este necesară pentru el însusi, legătura lui cu creația și Creatorul.

Există o tehnică specială pentru a pătrunde mai adânc în univers, pentru a-l revela, pentru a-i evoca influența asupra ta și pentru a aduce această senzație la o stare de obținere a unei înțelegeri clare a ceea ce se întâmplă și nu doar a senzațiilor.

Vorbim exact despre înțelegerea care poate fi îmbrăcată în cuvinte și eventual, chiar desene, diagrame și formule.

Cabaliștii se adâncesc mai mult în ei înșiși și prin ei înșiși în uriașa lume integrală. Totul este în fața ta.

Din „Fundamentele Cabalei” –  KabTV, 2/2/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed