De la începutul și până la sfârșitul Creației

Baal HaSulam, „Studiul Cabalei și esența ei”: Se știe că sfârșitul acțiunii este în gândirea preliminară. Înainte de a începe să se gândească la cum să construiască o casă, omul se gândește la cum va fi casa, la scopul acțiunii sale. După aceea, examinează modelul de casă pentru a-l face potrivit pentru acest scop.

La fel este și cu omenirea. Odată ce am aflat scopul, ne este clar și faptul că toate acțiunile Creației, în fiecare colț, intrare și ieșire, toate sunt aranjate numai pentru a hrăni rasele umane din centrul său, pentru a le îmbunătăți calitățile până când acestea îl vor putea simți pe Creator așa cum fiecare îl simte pe aproapele său.

Aceste ascensiuni sunt ca niște trepte ale unei scări, aranjate grad după grad până când scara este finalizată și atinge scopul.

Baal HaSulam consideră că coborârea este identică cu ascensiunea, după cum se spune, creștem în sfințenie și nu scădem în sfințenie. Întreaga noastră cale de la începutul până la sfârșitul Creației este o ascensiune continuă. Este la fel pentru toată lumea, fiei pentru cei care nu au mare succes, fie pentru cei care au noroc, cei care simt aceste niveluri și pentru cei care nu le simt.

Urcăm continuu. Ne apropiem de sfârșitul corecției în fiecare moment și, deși avansăm mai lent decât am fi putut și deși de multe ori simțim coborâri în loc de ascensiuni, aceste sentimente sunt total subiective. De fapt, în termeni absoluți, avansăm constant.

Din emisiunea de pe KabTv „Fundamentele Cabalei” 12/01/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed