De o mie de ori vei cădea și te vei ridica

Dacă îmi amintesc faptul că o cădere vine tot de la Creator, atunci aceasta nu este încă o cădere. O adevărată cădere este o deconectare completă atunci când nu am nicio legătură cu Creatorul, nici gânduri, nici dorințe. A mai rămas o singură opțiune: să contactezi grupul de zece.

Pentru acest lucru suntem într-o stare numită „lumea corporală”, astfel încât să putem intra în ea și să începem de la zero, de la nivelul material, de la separarea de spiritualitate. Dar, cu toate acestea, ne-a rămas un fel de capăt al firului, o frânghie este aruncată chiar și atunci când suntem în lumea noastră. Iată de ce în lumea noastră suntem în sistemul Bnei Baruch, în legătură cu kli-ul mondial, cu grupul de zece, cu lecțiile.

Chiar dacă cad complet și mă desprind de spiritualitate, am încă o legătură materială cu sistemul spiritual: cu grupul de zece, cu lecția. Atâta timp cât simt această legătură materială cu grupul de zece și mă țin de ea până când Creatorul mă aruncă complet, în ciuda lipsei mele de dorință, urii și respingerii, încă mă consider că sunt într-o cădere din spiritualitate, adică într-o stare spirituală și pot începe să mă ridic din ea.

De aceea, se spune: „De o mie de ori cel drept cade și se ridică”. Trebuie să te obișnuiești cu coborârile și să nu te panichezi. Creatorul dă întotdeauna și remediul împreună cu lovitura. Dacă cineva din grup a fost în coborâre, atunci vor exista cu siguranță cei care nu au căzut și pot ajuta. Și, în plus, există Gabai și Șaaț – oameni care sunt responsabili să aibă grijă de conexiunea din grup în orice stare și să ridice rapid grupul. Totul depinde de organizarea corectă a grupului.

Din prima parte a Lecției zilnice de cabala din 16.12.2020, “Aproape de Creator în timpul unei coborâri”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed