De unde să obțineți energia pentru a dărui?

Întrebare: În articolul „Pacea”, Baal HaSulam scrie că „ Providența Sa ne-a poruncit să respectăm cu toată puterea noastră Mitzva dăruirii către alții, cu mare precizie, în așa fel încât niciun membru dintre noi să nu muncească mai puțin decât măsura necesară pentru a asigura fericirea societății și reușita acesteia. Iar atâta timp cât nu o executăm pe deplin, natura nu va înceta să ne pedepsească și să se răzbune. ”

Unde poate cineva să găsească energia necesară pentru a îndeplini legea dăruirii?

Răspuns: Doar în societate.

Întrebare: Se pare că există un plan superior care controlează cât de mult dăruiesc și cât de mult primesc, nu doar fizic, ci în comunicarea cu alte persoane. În ce fel pot adăuga?

Răspuns: În atitudinea ta față de ceilalți. O persoană are ceea ce este necesar și suficient. Natura ne-a oferit totul mult mai mult decât animalelor care petrec ore în fiecare zi căutând hrană. Avem nevoie doar de interacțiunea corectă dintre noi și ceilalți pentru a atinge cel mai înalt obiectiv.

Întrebare: Deci, a dărui societății înseamnă să alergi și să faci ceva pentru ea?

Răspuns: Nu. Omul este cel mai nenorocos element al naturii. El trebuie să aibă întotdeauna grijă de cum să-și asigure necesarul. Nici unul dintre animale nu lucrează atât de mult pentru vizuina lor, mâncare sau de dragul urmașilor. Totul este mult mai simplu pentru ele. Omul este o creatură înrobită de natură.

Uită-te la felul în care trăim. O persoană crește până la vârsta de 20 de ani. El este întotdeauna obligat, obligat și obligat. El nu face nimic pentru el însuși. Doar i se pare că da.

Chiar și atunci când capătă niște abilități și crede că se dezvoltă vizitând muzee, teatre, discoteci și orice altceva mai există, îi este impus de societate. Acestea nu sunt dorințele sale interioare personale, ci ceea ce a primit de la alții și este obligat să le îndeplinească.

Întrebare: Ce vor face oamenii în societatea integrată despre care scrii atât de mult?

Răspuns: În această societate viitoare, o persoană, prin conexiunea sa integrală corectă cu ceilalți, va experimenta următorul nivel al naturii și se va ridica la acesta tot timpul.

Pentru el, fiecare zi, fiecare minut va fi realizarea armoniei superioare, perfecțiunea cea mai înaltă. În principiu, aceasta este ceea ce este menit să ne umple. Așa am fost creați, dar nu simțim încă acest lucru.

O persoană va explora ceea ce îi lipsește pentru fericirea completă și o va primi.

Din „Abilități de comunicare” de la KabTV, 21.08.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: