Deconectarea comunităților, partea a 6-a

Întrebare: Care este cea mai înaltă idee ce poate lăsa pe comunist, ultra-ortodox și reformist în opinia lor, dar în același timp să îi unească?

Răspuns: Trebuie să înțelegem că avem rădăcini complet diferite, deoarece suntem originari din cele 70 de națiuni ale Babilonului Antic, care au devenit baza națiunilor moderne.

Dacă înțelegem că suntem cu toții diferiți iar rădăcinile națiunilor lumii nu pot fi îndepărtate de la noi, deoarece sunt forța naturală a vieții și se află undeva în fiecare dintre noi, atunci tot ce ne-a mai rămas este ceea ce spune înțelepciunea Cabala: să ne ridicăm deasupra acestor rădăcini într-o aspirație reciprocă spre o nouă bază, unde vom rămâne în conexiunea, iubirea și respectul reciproc pe care l-am creat.

Prin urmare, conexiunea pe care o restabilim între noi trebuie să prevaleze asupra deconectării noastre.

Adică, pe de o parte, vom fi întotdeauna în contradicție și într-o distanță naturală unul de celălalt, provenind de la rădăcinile noastre animale, precum cei care au venit din cele 70 de națiuni ale Babilonului Antic.

Pe de altă parte, trebuie să ne unim eforturile asupra acestor contradicții pentru a construi o nouă bază. Și atunci cele două niveluri vor coexista: unul – natural, animal și al doilea – creat artificial de noi, spiritual. Unul îl va acoperi pe celălalt, după cum s-a spus: „Iubirea va acoperi toate fărădelegile.”

Pentru mai multe despre acest subiect, citiți cărțile mele Like a Bundle of Reeds: why unity and mutual guarantee are today’s call of the hour, și The Jewish Choice: Unity or Anti-Semitism, Historical facts on anti-Semitism as a reflection of Jewish social discord

Din „Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel” a KabTV, 8/12/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed