Deschizându-mă către percepția Creatorului

Dacă examinăm conceptul de Ein Sof (Infinit), vom vedea că acest concept nu există de fapt. Există doar în dorințele noastre, care nu sunt încă stabilizate.

Prin conceptul de Ein Sof sau nelimitare, ne referim la o stare în care lumina vine fără restricții (Tzimtzum) și suntem total deschiși la impactul acesteia. De obicei, dăm acest exemplu: Dacă umplem complet un pahar, acesta va fi într-o stare de Ein Sof, deoarece în această stare, paharul nu limitează umplerea în niciun fel. Aceasta înseamnă că Ein Sof, infinit, înseamnă fără sfârșit, fără limită. Trebuie să ajungem la această stare și să ne deschidem în mod nelimitat la percepția Creatorului.

Cum percepem Creatorul în noi? Denumim tot ceea ce obținem în limitele noastre conform atributelor în care operăm pentru a percepe și înțelege ceva. Acesta este motivul pentru care măsurăm Creatorul care ne umple într-o manieră clară și foarte precisă în funcție de mărime, volum, greutate și în funcție de dorințele noastre; așa avansăm.

Întotdeauna îl definim pe Creator în litere, ceea ce înseamnă, după cum îl percepem în atributele noastre, și nu în funcție de cine este El de fapt, deoarece El nu are atribute și nu există un atribut specific acolo. Spunem că El este binele care face bine, că El umple și vindecă, ceea ce înseamnă că tot ceea ce simțim în noi vine de la El, dar nu putem realiza cine este El de fapt.

Din „Fundamentele Cabalei” de la KabTV

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: