Determină viitorul!

Întrebare: Pe de-o parte, spui că noi trăim tot timpul în viitor. Pe de altă parte, nu este niciun viitor. Poți să explici asta, te rog?

Răspuns: Adevărul este că eu sunt tot timpul ca și cum m-aș precede și merg cu jumătate de pas înainte. Altfel eu nu pot să exist în starea mea prezentă. Se numește că eu trăiesc ca și cum ar fi în viitor. Dar, cu adevărat, nu este niciun viitor, deoarece eu îl definesc. Pe de-o parte îl aștept, dar pe de altă parte eu îl predetermin.

Știința Cabala spune foarte simplu: dacă crezi că viitorul însuși vine la tine, atunci tu exiști pe nivelul însuflețit. Nivelurile neînsuflețit, vegetativ și însuflețit ale naturii – asta este ceea ce te controlează.

Dacă vrei să determini tu, însuț,  viitorul, atunci, te rog, definește-l tu însuți, însă pentru asta trebuie să te ridici la nivelul corespunzător de control unde înțelegi că viitorul depinde doar de nivelul unității dintre oameni.

Cu cât suntem mai puternic uniți, cu atât este mai bun viitorul, accelerăm timpul și evenimentele devin mai coordonate. Cu cât oamenii sunt într-o mai mare separare între ei, cu atât este mai rău viitorul și, desigur, tot restul.

Așa că, prin interacțiunile noastre spre unitate sau separare, noi înșine determinăm viitorul.

Din lecția de Cabala în limba rusă, 4/28/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed