Echivalența intențiilor

608.02Deoarece în Ein Sof, El este Unul și Numele Lui Unul, și din moment ce nu există loc și vas (adică dorința noastră) care nu apare deloc acolo, nicio minte a unei ființe create nu-L poate atinge, pentru că nu există realizare fără un vas. (Baal HaSulam, Studiul Celor Zece Sefirot, partea 1, capitolul 2, Punctul 30).

Întrebare: Ce înseamnă „nu există realizare fără vas”?

Răspuns: Trebuie să schimbăm dorinţa  nostră astfel încât să fie asemănătoare cu Creatorul, dar cum putem face asta dacă suntem ființe create?

Prin urmare, influența luminii asupra dorinței noastre îi dă o intenție. Dacă intenția noastră se potrivește cu intenția Creatorului, atunci ne apropiem de El și, în această măsură, Îl putem simți, îl putem contacta și ne umplem de El.

Înseamnă că cel mai important lucru nu este dorința în sine. Dorința de a primi plăcere este însăși dorința primordială a creației și rămâne. Dar ne putem schimba intențiile de dragul cui primim plăcerea, pentru noi înșine sau pentru Creator (există doar două posibilități).

Dacă ne putem schimba intenția de la primire a plăcerii de dragul nostru în primirea plăcerii de dragul Creatorului, atunci vom deveni asemenea Creatorului; așa cum Creatorul vrea să ne aducă mulțumire, așa și noi vrem să-I aducem mulțumire. În acest mod, vom începe să-L simțim.

KabTV “Studiul celor Zece Sefirot (TES)” 10/2/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: