Epoca iluminării și emancipării, partea a patra

Hasidismul: Atingem adevărurile spirituale

Întrebare: Mișcarea hasidică a apărut în cea de-a treia decadă a secolului al optsprezecelea și a fost fondată de Baal Shem Tov. Abordarea învățătorilor hasidici a permis accesul oamenilor obișnuiți la adevărurile spirituale. Dacă anterior doar învățăceii le studiau, acum și oameniii obișnuiți o puteau face.

Ce a fost atât de special la învățăturile lui Baal Shem Tov și cum au putut capta inimile atâtor oameni, într-o măsură atât de mare?

Răspuns:  Baal Shem Tov a urmat calea lui Ari și le-a explicat oamenilor într-un limbaj simplu, apropiat lor, cum să acționeze și să se conecteze unii cu alții pentru a ajunge la revelația Creatorului.

El a stabilit un scop practic: să explice oricărui om, unui ignorant care nu știe în ce fel de lume există, prin ce stări trece, de ce este nevoie de Tora și de ce există umanitatea.

Rezultă de aici că Baal Shem Tov le-a dăruit oamenilor obișnuiți, viața. El le-a explicat cum să trăiască într-un mod corect, faptul că în spatele fiecărei mișcări interne, în gând sau în simțire, stă o forță uriașă care corectează lumea. De aceea, oricine se relaționează astfel la lume, se angajează în corectarea ei.
[267906]
Din emisiunea KabTV “Analiza sistematică a poporului Israel” 8/5/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: