Esența conflictelor

Observație: Conform Cabalei, există două forțe în natură: forța de dăruire și forța de primire. Forța dăruirii emană și se dezvoltă. Forța de primire face diferența, este responsabilă de diversitate. Coliziunea acestor două forțe în om este esența conflictelor.

Comentariul meu: Da. Dar fără aceasta este imposibil. Dacă nu ar exista o forță egoistă în fiecare dintre noi, atunci acea forță altruistă care ar acționa asupra noastră ar fi foarte monotonă. Nu ne-ar putea dezvolta. Ne dezvoltăm din opuși.

Prin urmare, pe de o parte, este necesară forța de rupere. Pe de altă parte, este necesară forța unificării, integrarea.

Întrebare: Deci conflictul este o stare naturală?

Răspuns: Cel mai important lucru este ceea ce vrem să realizăm prin conflicte. Dacă aceste conflicte sunt adecvate, dacă le organizăm în așa fel încât să ne dezvoltăm corect și să învățăm din ele cum, ridicându-ne deasupra lor, este posibil să existăm pe o cale mai bună, atunci am vedea forța pozitivă din ele, o forță pozitivă care ne doboară astfel încât să ne ridicăm și mai sus deasupra lor.

Din „ Management Skills” KabTV, 16.07.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: