Esența și rădăcina unității, Partea 4

De ce să ne unim?

Întrebare: „Natura” și „Creatorul” în Ghematria au aceeași semnificație numerică. Îl poți numi „Natură”, îl poți numi „Creator”, îl poți numi „Legi ale Naturii” sau „Legi sau Porunci ale Creatorului”. Toate acestea sunt la fel. Care este scopul.Naturii?

Răspuns: Natura are un singur scop: să aducă creaturile, pe care le-a creat special să se simtă ca și cum ar fi fost respinse de Ea, să nu fie în aceleași coordonate și nu într-un sistem integral cu Natura, astfel, în acest fel creaturile să poată aprecia treptat, prin dezvoltarea lor, că unirea între ele și între ele cu Natura este în cea mai bună stare.

Întrebare: Se pare că există două tendințe sau două forțe care ne dezvoltă. Prima forță emană și integrează, a doua primește și absoarbe. Și așa mai departe pe toate nivelurile.

La nivel neînsuflețit, atomii se unesc în molecule și aceste molecule se combină în organisme mai complexe. Aceeași integrare are loc la nivel uman, unde oamenii din formațiuni tribale mici se integrează în mega-orașe.

Pe de altă parte, vedem că există o creștere constantă a egoismului. Adică, materia devine constant din ce în ce mai complexă, diversă, divizată și îmbunătățită. De ce este important să înțelegem aceste două tendințe? De ce să ne unim?

Răspuns: Ar trebui să ne unim pentru că trebuie să devenim ca Natura generală. Este integrală și globală în toate manifestările sale. Vedem că, deși galaxiile zboară, stelele explodează, se formează planetele, toate acestea se întâmplă într-o tendință generală.

În primul rând, totul este interconectat. Prin urmare, dacă undeva în univers se întâmplă ceva chiar și cu cea mai mică particulă, atunci aproape întregul univers îl simte. La urma urmei, totul provine dintr-o singură rădăcină și sub influența unei forțe numite „Big Bang”.

Indiferent ce se întâmplă, totul își are rădăcina în emanația din Big Bang. Totul se risipește din Big Bang în exterior. Astfel, toate părțile de materie care ne sunt cunoscute și necunoscute, la toate nivelurile, toate evenimentele, toate legile, sunt interconectate.

În cosmologie, acest proces care a avut loc după Big Bang este denumit procesul de unificare largă, când toate elementele au început să se conecteze, să se integreze și să formeze tot felul de materie.

Din KabTv „Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel ”, 24/03/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: