“Este PIB-ul un indicator precis al fericirii unui cetățean individual?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Is GDP an accurate gauge of an individual citizen’s happiness?

Există mai multe exemple de țări care au un PIB ridicat și un nivel scăzut al fericirii oamenilor, care arată destul de clar că PIB-ul nu este un indicator precis pentru fericirea oamenilor.

De ce este acesta cazul? Pentru că oamenii sunt obligați să intre într-un cadru în care se simt constrânși, nefericiți și forțați să facă sarcini ca niște sclavi și, prin urmare, nivelul lor de fericire este scăzut. Se mint singuri, crezând că sunt fericiți, dar nu au habar ce înseamnă fericirea.

Fericirea nu înseamnă să lucrezi în cea mai mare parte a timpului. Mai degrabă, fericirea este o stare interioară care este inseparabilă de conexiunea noastră cu societatea și natura – o stare de conexiune armonioasă între fiecare și între toţi. Prin urmare, PIB-ul este departe de a fi un indicator precis al fericirii.

Dacă dorim să ne sporim fericirea, atunci am fi înțelepți să revizuim modul în care credem că ajungem fericiți în prezent și să începem să ne concentrăm asupra modului în care putem descoperi adevărata fericire prin realizarea unei conexiuni armonioase între noi în societate și cu natura.

Bazat pe „Conversațiile” KabTV cu Cabalistul dr. Michael Laitman din 9 iunie 2021.

Scris / editat de studenții cabalistului dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed