Este posibil să avansăm fără a suferi?

Întrebare: Care este calea suferințelor?

Răspuns: Nu trebuie să avansăm spre scopul creației prin suferință, dar când te abați de pe drumul spiritual, te afunzi în suferințe. Te pun înapoi pe drumul cel bun și faci un pas înainte.

Apoi intri mai adânc în egoismul tău, ești deturnat și simți încă o dată suferințe, care te readuc pe drumul cel bun, apoi faci încă o dată un pas corect înainte.

Întrebare: Deci, este imposibil să avansăm fără suferință?

Răspuns: Ideea este că greșim în mod constant pe parcurs, deoarece fără a greși, nu vom putea înțelege cum să funcționăm corect. Prin urmare, avem ocazia să ne îndreptăm spre scop, astfel încât să nu existe suferințe, ci realizarea greșelilor noastre, care să ne ajute să avansăm. Aceasta înseamnă că munca cu greșelile noastre și mersul înainte vor fi la fel.

În acest caz, vom merge fără să cădem și să ne ridicăm, făcând un pas înainte, iar apoi din nou cădem și ne ridicăm, făcând un pas înainte, dar în două rânduri: stânga și dreapta. Trăim anumite suferințe, probleme și greșeli în linia stângă, și lucrăm simultan cu ele în linia dreaptă. Și astfel nu mergem alternativ la stânga și la dreapta, ci ne mișcăm cu ambele picioare către același scop.

Practic, înțelegem că nu putem avansa fără a greși, deoarece acesta este modul în care suntem construiți. Dar dacă avansăm egoist, presupunem deja cum ne vom descoperi greșelile, cum vom dezvălui răul și ne propunem să ne deplasăm la linia corectă.

Din „Fundamentele Cabalei” KabTV, 11/18/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: