“Este timpul să fim adulți responsabili” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Este timpul să fim adulți responsabili

Să recunoaștem, suntem egoiști. Nu ne iubim și ce este mai rău, credem că nu este nimic în neregulă cu asta. Începem să ne măsurăm atitudinea față de ceilalți de la punctul zero. Adică, simțirea indiferenței față de ceilalți este punctul nostru de plecare, zero-ul nostru, și de acolo începem să judecăm: dacă am o oarecare afecțiune față de o altă persoană este considerat bun. Dacă nu-mi place o persoană este considerat rău.

Această atitudine ne-a adus aici unde suntem acum și, cu cât continuăm mai mult cu ea, cu atât ne accelerăm declinul. Acest lucru este valabil nu numai la nivel social, unde relațiile umane sunt în mod evident factorul cheie, ci se aplică și fiecărui tărâm. De la războaie până la sărăcie până la schimbările climatice, atitudinea noastră negativă unul față de celălalt este cauza nenorocirilor noastre. Este timpul să ne dăm seama că, prin atitudinea noastră egoistă și narcisistă față de ceilalți, conducem lumea pe o spirală descendentă. Acum trebuie să devenim adulți responsabili și să ne purtăm ca atare.

Am intrat într-o nouă fază în dezvoltarea noastră. Sistemul singular pe care îl cuprindem cu toții a devenit atât de legat încât nu mai putem rămâne neutri. Tot ceea ce facem nu îi ajută pe toți oamenii și toate lucrurile, îi răneşte și, prin urmare, si pe noi.

În plus, timpul dintre greșelile noastre și consecințele lor este din ce în ce mai scurt. Am fost întotdeauna dependenți unul de celălalt; întotdeauna ne-am influențat reciproc prin gândurile și acțiunile noastre pozitive sau negative. În aceste zile, această dependență reciprocă devine evidentă. Este absolută și nu există loc unde să scăpăm. Acesta este motivul pentru care este imperativ să devenim cu considerație, amabili și grijulii unul față de celălalt, deoarece fiecare dintre noi afectează pe toți, în tot ceea ce facem. Poate fi o veste neplăcută, dar nu este la fel de neplăcută ca și consecințele refuzului nostru de a recunoaște realitatea. Cele 121° F din Columbia Britanică și inundațiile din Europa de Vest sunt doar preludiul. Viitorul va fi mult mai rău dacă nu acționăm.

Nu spun asta pentru a speria oamenii. Spun acest lucru pentru a-l aduce în atenția tuturor, deoarece mai avem timp să prevenim cataclismul. Cu cât vorbim mai mult despre asta și ne gândim la asta, cu atât ne va fi mai ușor să inversăm traiectoria.

Când ne uităm la climă și la dezastrele naturale și provocate de om care se petrec în întreaga lume, ele pot părea într-adevăr incurabile. Dar trebuie să ne amintim că în afară de noi, totul în natură este în perfectă armonie cu orice altceva. Acolo unde există armonie, există echilibru și dezastrele pe care le-am văzut în această vară nu se întâmplă. Singurul loc în care nu există armonie sau echilibru este printre noi, în societatea umană. Cu alte cuvinte, răsturnările pe care le vedem reflectă doar tulburarea care se desfășoară printre noi. Dacă restabilim armonia dintre noi, singurul element dezechilibrat existent va recâștiga stabilitatea și furtuna va dispărea.

Acesta este motivul pentru care trebuie să lucrăm atât de mult pentru a hrăni bunătatea și a ne îngriji unul de celălalt. Întrucât suntem cu toții egoiști, a avea o poziție neutră oferă forța negativă, care se reflectă apoi la toate nivelurile existenței. Pentru a ne echilibra atitudinea negativă inerentă, trebuie să creăm o atitudine pozitivă la fel de puternică. Acest lucru îl putem face numai dacă ne strângem cu toții și hotărâm să instalăm iubirea, bunătatea și grija acolo unde există în prezent ură, egoism și antipatie.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed