Etape ale schimbărilor dorinței

746.01Întrebare: Din punctul de vedere al  Cabalei creația este dorința de a primi. Dorința nu-și are locul. Prin urmare, în Tora, vorbim despre dezvoltarea aceleiași dorințe, care suferă în mod constant un fel de transformare.

Este scris: „La început Dumnezeu a creat cerul și pământul. Acum pământul era neformat și gol.” Ce este această stare inițială pe care o persoană o descoperă în sine, pământul, dorința care era neformată și nulă?

Răspuns: O persoană nu știe să lucreze cu  dorinţele sale. El nu are decât o dorință inițială de a-și atinge rădăcina spirituală, dar nu știe ce să facă și cum să lucreze cu ea. Prin urmare, pentru el, totul este ceață: neformat și gol.

Întrebare: Ce înseamnă „potopul” care s-a întâmplat mai târziu?

Răspuns: Acestea sunt toate etapele trezirii unei persoane la o lucrare spirituală conștientă, clar dirijată.

„Potopul”, „Babilonul”, „Canaanul”, „Egiptul”, „țara lui Israel” – acestea sunt etapele unei schimbări treptate a dorinței într-o persoană, la toate gradele: mineral, vegetal și animal până când ajunge la echivalența deplină a formei cu Creatorul.

Întrebare: Este Țara Israelului, ultima etapă?

Răspuns: Da, dar de fapt nu putem ajunge încă la ea. Venim pe acest Pământ și acesta, aşa cum se spune, ne aruncă afară.

KabTV “Stări Spirituale” 5/21/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed