Evoluţia dorinţelor, Partea a 8a

Sentimente şi Emoţii

Întrebare: Există conceptele de „sentimente” și „emoții” în Cabala? În psihologie, emoția este o reacție subconștientă la o situație. Mai mult, astfel de emoții, cum ar fi, să spunem, furia, agresivitatea, iritarea și frica apar rapid și dispar repede, iar sentimentele (iubirea, prietenia, ura) apar încet, dar și dispar încet?

Răspuns: Sentimentele pot fi controlate, adică dezvoltate sau stinse. Marea diferență este în ceea ce predomină : creierul (gândurile, mintea) asupra sentimentelor sau sentimentele asupra gândurilor.

Dacă sentimentele prevalează asupra gândurilor, atunci acestea sunt emoții, iar dacă mintea prevalează asupra sentimentelor, atunci acesta este deja un calcul serios, aceasta este dorința cu calcul, adică cu intenție.

Apoi pot gestiona dorințele, calculând ce pot face pentru a-mi schimba părerea despre ceva sau cineva, percepția mea și așa mai departe.

Întrebare: Cabalistul lucrează cu sentimentele sale sau lucrează la ele?

Răspuns: Un cabalist lucrează cu sentimente, intenții și dorințe. El încearcă să le controleze prin mediu, deoarece nu există altă modalitate de a le controla.

Dacă este blocat în sine, nu va schimba nimic. El va simți, pur și simplu, diferite fluctuații în sine, ceea ce se întâmplă cu dorințele, intențiile sale, dar nu mai mult.

Puteți schimba ceva în interiorul vostru doar sub influența mediului, cât de mult îl măriţi în viziunea voastră, cât de impresionat deveniți de părerea lui, dorind să vă uniți cu el, să deveniți ca acesta sau să fiți mai mici sau mai mari decât acesta.

Din KabTV  “Bazele Cabalei,” 12/03/18

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: