Evoluţia dorinţelor, Partea a 9-a

Ce duce la apariția unui gând?

Întrebare:  La ce se referă gândurile – dorința sau intenția?

Răspuns:  Un gând apare atunci când există o contradicție între ceea ce este dorit și ceea ce ai. Diferența dintre dorit și real dă naștere unui gând. Altfel, nu ar fi apărut.

Dacă simt ce vreau, atunci nu am gândit. Am un fel de împlinire în dorință și asta este. Dacă simt că dorința mea este complet diferită de cea care este în mine acum, atunci diferența dintre dorit și realitate dă naștere la gândire.

La rândul său, acest gând dă naștere unei anumite acțiuni: cum să realizez acel vector de forțe care m-ar conduce de la această stare la una cât mai apropiată de cea dorită.

Întrebare:  Să presupunem că mi-e foame și primesc imediat unele împliniri, atunci nici măcar nu am vreun gând. Dacă îmi este foame și nu există o astfel de împlinire în jurul meu, mâncare, încep să mă gândesc cum o pot găsi?

Răspuns:  Da, așa cum se spune: „iubirea și foamea stăpânesc lumea.” Absența stării dorite generează gândire, dezvoltare. Prin urmare, se spune: „Dau două neînvinse pentru una învinsă.” Când cineva primește o pedeapsă sau suferință, aceasta îl dezvoltă.

Din KabTV „Bazele Cabalei”” 12/3/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed