“Există o valoare în rezistența în faţa unei noi tehnologii care, deși este potențial dăunătoare pe termen scurt, ar putea salva milioane de vieți în viitor?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Există o valoare în rezistența în faţa unei noi tehnologii care, deși este potențial dăunătoare pe termen scurt, ar putea salva milioane de vieți în viitor?

Putem evalua esența științei exclusiv prin scopul ei. Dacă, așa cum se descoperă astăzi, scopul este dăunător pentru noi, atunci nu îl putem folosi și dezvolta. În orice domeniu, nu ne putem scuza spunând că, eventual, în viitor vom folosi ceea ce facem acum pentru cauze pozitive. Dacă îl folosim deja pentru rău, atunci înseamnă că nu ar trebui să-l folosim. Așa este legea: un obiect trebuie judecat în funcție de forma sub care devine revelat, și nu de viitorul îndepărtat.

Prin urmare, dacă vreo tehnologie cauzează rău sau poate fi folosită azi pentru rău – atunci nu ar trebui să o dezvoltăm. Nu va fi nimic drept în ea. Doar dacă ne schimbăm în mod corespunzător și putem fi siguri de utilizarea benefică a acesteia, ar trebui să începem să o dezvoltăm. Nu există nimic special în dezvoltarea științei pur și simplu pentru că este știință. În schimb, totul trebuie să se dezvolte în funcție de beneficiul pe care îl poate oferi umanității. Legile, factorii și premisele sunt plasate în mod inerent în natură. Dar, de vreme ce luăm totul de la natură sub forma pregătită, ar trebui să luăm astfel fondul pregătit numai în măsura în care îl vom putea folosi în beneficiul umanității. Pe de altă parte, dacă este în detrimentul umanității, atunci nu este nevoie de el.

Bazat pe o emisiune “Întrebări și răspunsuri” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman.. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed