Faceți ultimul pas către mântuire

Atâta timp cât o persoană nu a început să muncească serios, nu simte o mare opoziție. Dar pe măsura avansării, și mai ales la ultimul stadiu când mă apropii de stadiul exilului din Egipt, atunci începe opoziția față de Klipot-ul egoist, până la 49 de Porți de Impuritate. Este imposibilă ieșirea din Egipt cu excepția cazului în care Klipot-ul obligă o persoană.

Pe de o parte, simt o mare greutate chiar și în a face un mic pas înainte. Și pe de altă parte, văd că dacă nu fac acest pas, atunci totul va dispărea și voi pierde totul. Toate eforturile mele vor fi fost în zadar ca și cum nu am făcut nimic.

De aceea, suntem obligați să întărim grupul, să întărim sprijinul reciproc și să nu ne temem de nicio tulburare. Pentru că cele 49 de Porți de Impuritate trebuie să fie revelate în toată intensitatea lor.

Și nu e nevoie să ne temem că tulburările egoiste cad peste noi și ne vor slăbi. Cu alte cuvinte, trebuie să ne ridicăm din nou și din nou. Problema este că noi uităm motivul căderii noastre și ne mirăm de ce este dintr-o dată așa de rău pentru noi, de ce nu ne trezim? Nu mai departe de ieri am fost cu totul înflăcărat, am muncit la viteză mare, iar azi m-am trezit ca un animal prost – nu-mi aduc aminte de nimic, nu înțeleg nimic și nu pot să mă gândesc la nimic. Mă simt obosit și distras și nu înțeleg că trebuie să mă trezesc înnoit în fiecare zi. Și mereu este o nouă clarificare a noului Kelim pe care nu l-am clarificat încă.

Și se poate întâmpla ca în mijlocul zilei niște vești neplăcute care ajung la mine să mă uluiască pur și simplu. Și dacă nu ar fi sprijinul din parte prietenilor și al grupului, aș cădea. Singur, este imposibil să mă țin de ceva dacă balanța forțelor se înclină în partea răului. Grupul trebuie să hrănească o persoană tot timpul cu entuziasm și trezire înnoite. Trebuie să devină un izvor pentru spiritul vieții.

Din prima parte a Lecției Zilnice de Cabala, 30.10.2013, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: