Fericirea unei femei – astăzi este mai mult decât familia și cariera

Cabala & Femeile

O perspectivă asupra căutării interioare și a dezvoltării spirituale a femeilor

Femeile cer un statut spiritual egal cu cel al bărbaților.

Trăim într-o perioadă cu totul specială. Copiii pleacă de acasă la o vârstă fragedă; relațiile dintre cupluri nu sunt atât de apropiate ca înainte. Astăzi, femeile se află în aceleași cercuri sociale și au aceeași putere ca bărbații și în multe cazuri chiar mai mult. Ca urmare, sentimentul de gol și încercările de a găsi împlinirea și fericirea nu mai sunt legate de familie sau chiar de viața profesională a unei femei.

Deși pentru o femeie încă este important să se mulțumească cu soțul, copiii sau nepoții ei, precum și cu viața profesională, acest lucru nu este suficient pentru ea. Ego-ul ei este atât de dezvoltat încât sparge gardurile familiei, ale locului de muncă și chiar ale națiunii. Vrea spiritualitate.

Această dorință de împlinire spirituală a crescut în ultimii 15 – 20 de ani. Înainte de generația actuală, au existat câteva cazuri ici și colo, dar nu s-a întâmplat cu miile așa cum este astăzi.

Aceste zile ne amintesc de vremurile lui Avraam, care a format primul grup cabalist din Babilonul antic. În acele vremuri străvechi, femeile care au atins spiritualitatea erau alături de bărbați. Ei erau la un nivel spiritual egal cu cel al bărbaților. Marile profetese, precum Dvorah, Hulda și altele, au atins niveluri spirituale chiar mai mari decât ale bărbaților. Oamenii trăiau în realizarea evlaviei, iar copiii erau învățați aceste adevăruri de la o vârstă fragedă.

Dar după declinul umanității din spiritualitate, rar am văzut femei cabaliste. Au fost câțeva cele care au ajuns la spiritualitate, de pe vremea distrugerii celui de-al Doilea Templu până în generația noastră, dar au fost un număr limitat.

Astăzi însă, fie că ne place sau nu, ne întoarcem la aceeași stare timpurie în care umanitatea a fost unită ca un singur om într-o singură inimă. Din această cauză femeile trebuie să fie la același nivel spiritual cu bărbații. Cu alte cuvinte, căderea spirituală a umanității care a dus la devalorizarea statutului spiritual al femeii trebuie remediată în zilele noastre.

Prin urmare, astăzi trebuie să răspundem cererii care vine de la atâtea femei. Nu este doar o cerere, ci o adevărată necesitate.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed