Fiți buni studenți ai naturii

Numai după ce toți oamenii vor atinge corectarea completă și se vor ridica pe ultima treaptă, această lume, pe care o percepem în egoismul nostru, va începe să dispară din senzațiile noastre. Atâta timp cât există oameni și grupuri, părți din sufletul comun al lui Adam HaRishon, care sunt încă în dorința egoistă, vom simți cu toții că ne aflăm în cadrul acestei lumi.

Vom continua să ne naștem și să murim în corpuri fizice și nu vom putea părăsi acest cerc până când nu vom intra în ultima etapă de corectare a dorinței de a primi plăcere înspre dăruire. Atunci această lume va începe să dispară din senzațiile noastre, deoarece dorința egoistă va dispărea și se va transforma în intenție de dragul dăruirii. Iar această lume va începe să se topească.

Pot fi corectat sută la sută, precum Rabbi Shimon, dar din moment ce restul lumii, Kli-ul integral comun a lui Adam HaRishon nu a fost încă corectat, inevitabil voi fi cu ei în sentimentul comun al acestei lumi materiale.

Toți marii Cabaliști din trecut, marii neprihăniți, au făcut totul numai de dragul dăruirii, dar au fost conectați cu Kli-ul spart și de aceea au simțit această lume. De exemplu, Baal HaSulam a realizat o corectare personală completă, dar acest lucru nu l-a protejat de boli grave și moarte, care au fost rezultatul conexiunii sale cu alți oameni.

Aceasta va continua până când vom realiza corectarea generală a întregului Kli. Acest proces începe acum, când întregul Kli comun este dezvăluit și întreaga omenire va veni la corectare. Acest lucru schimbă complet atitudinea față de noi și abordarea noastră față de realitate. Ne alăturăm unui nou program și nu vom putea exista în modul vechi.

Vedeți cât de repede coronavirus a mutat întreaga umanitate într-o stare nouă față de starea anterioară, când toată lumea s-a îngrijit individual, separat de restul. Virusul lovește pe toată lumea, astfel încât să ne simțim conectați. Chiar dacă această conexiune este rea, vom încerca mai târziu să o facem bună. Și mai presus de toate, simțim că toți avem o problemă comună.

Această problemă ne cuprinde atât de mult încât ne face să simțim că suferim cu toții. Vom înceta să facem diferențe între noi în fața nenorocirii comune pentru că toată lumea suferă, toată lumea se îmbolnăvește, toată lumea moare, toată lumea este neajutorată și nu știe cum să iasă din aceste probleme.

Virusul ne leagă pe picior de egalitate, nu plasând pe cineva deasupra și pe altcineva dedesubt. Scopul său este să ne uniformizeze în același grad. Prin urmare, numai uniunea noastră este medicamentul corect și unic.

Creatorul ne tratează cu bunătate absolută, dar simțim răul pentru că nu ne aliniem starea în conformitate cu El. Este ca și cum aș fi un student căruia i se cere să studieze din greu, dar eu nici măcar nu încerc să studiez. Prin urmare, primesc lovituri și pedepse.

Suntem sub o singură guvernare și trebuie să începem să ne apropiem de El și să îndeplinim cerințele Sale. Dacă suntem înaintea Lui în fiecare etapă și îndeplinim cerințele, atunci ne simțim bine avansând de la înalt la superior.

Dar dacă nu vrem să îndeplinim cerințele și cel mai important lucru pentru noi este să facem ceva zgomot la demonstrații și să zburăm pentru distracție în străinătate fără a schimba nimic, atunci ne vom simți din ce în ce mai rău. Natura, ca și tatăl și mama noastră, încearcă să ne învețe, dar noi, ca un copil încăpățânat care vrea doar să se distreze, nu auzim nimic.

Iar aceasta este o problemă, deoarece trebuie să ascultăm și să răspundem la cerințele naturii. Dacă nu, atunci natura ne va transfera la clasa următoare, iar loviturile vor deveni și mai grave și vom suferi din ce în ce mai mult. Principalele lovituri care ne așteaptă sunt dezastrele climatice care ne vor distruge pur și simplu. Va trebui să suferim de toate bolile și de foamete.

Natura acționează conform programului și suntem obligați să stabilim o conexiune între Creator și creaturi, astfel încât ei să se înțeleagă corect reciproc și să se conecteze prin noi. Suntem conștienți de această problemă și încercăm să o rezolvăm? Acesta este cel mai important lucru.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala 25/9/20, Shamati # 42 „Ce reprezintă acronimul Elul în muncă?”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: