Forțele guvernatoare ascunse

Întrebare: Două forțe operează în natură: forța altruistă care dezvoltă creația și forța egoistă care este responsabilă pentru diversitatea naturii și a individualității, sentimentelor și emoțiilor noastre. Combinația corectă dintre ele constituie relația reciprocă corectă într-un grup de zece?

Răspuns:  Da. Întotdeauna simțim contrastul dintre cele două forțe.

Întrebare:  Ar trebui să devenim ca forța dezvoltatoare, altruistă?

Răspuns:  Dar este imposibil să o atingem, percepem și apreciem, dacă nu există o forță egoistă, opusă. Cabala nu vorbește despre eradicarea a ceva din natură; vorbește doar despre atingerea echilibrului.

Întrebare:  Deci rezultă că aceste două forțe sunt ascunse de noi?

Răspuns:  Chiar și forța spiritual egoistă este ascunsă de noi, ca să nu mai vorbim de cea altruistă, care este în ascundere absolută. Existând la nivelul animalic al lumii noastre, percepem puțin forța egoistă, vedem ce este. Dar totuși, aceasta nu este forța egoistă spiritual.

Întrebare:  Cum putem lucra în grupul de zece dacă aceste două forțe, altruistă și spiritual egoistă, sunt ascunse? În ce constă munca noastră?

Răspuns:  Aceste forțe sunt ascunse, dar avem ocazia să ne apropiem de prieteni, să studiem Cabala cu ei, să încercăm să ne schimbăm starea în relaţia unul cu celălalt și să ne sprijinim reciproc. În cele din urmă, vom începe să examinăm forțele care ne trag mai aproape sau care ne resping unul de celălalt.

Din KabTV “Fundamentele Cabalei” 3/20/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: