Fugi departe, privind înapoi

Baal HaSulam, Shamati 3: Fie ca noi să merităm să primim lumina Lui și să urmăm căile Creatorului și să-L slujim nu pentru a primi recompensă, ci pentru a-i mulțumi Creatorului…. A cui dorință ar trebui să fie: a noastră, a Creatorului sau dorința comună a amândurora împreună?

Dorința forței superioare determină ceea ce ne dorim. Și ridicăm rugăciunea de jos noi singuri, pentru a trezi dorința de sus. Și astfel începem să ne conectăm prin dorințele noastre, astfel încât din starea de separare să putem reveni la conexiune, la revelație.

Deci, atunci când scrie: „Să existe dorință” înseamnă nu numai că ne lipsește dorința de a ne lipi de Creator, ci și că trebuie să trezim dorința superiorului de a acționa asupra noastră.

Se spune: „Fă-ți dorința ta ca dorința Lui”. Adică, trebuie să trezim o mare dorință printre noi de a-l dezvălui pe Creator, de a ne apropia și de a ne uni cu El. Și apoi, întorcându-ne spre El, trezim dorința de sus.

Prin urmare, dacă dorința de sus este trezită, înseamnă că dorința noastră este corectă și gata să se conecteze cu Creatorul. Și dacă nu sunt încă capabil să mă conectez cu Creatorul pentru că nu am o lumină superioară specială care să contribuie la strălucirea conexiunii asupra mea, atunci dorința mea nu trezește încă suficient dorința Creatorului.

Creatorul ne trezește puțin dorința și vrea să-l trezim în schimb. Deci spunem că El se ascunde și vrea să alergăm după El, să-L urmărim. Creatorul este ca un cerb care fuge de om și se uită constant înapoi, verificând dacă cel care îl urmărește nu a rămas în urmă.

Prin urmare, dacă dorința de a se apropia de Creator este trezită în som, atunci este evident că Creatorul a fost primul care s-a trezit. Nu noi l-am trezit pe Creator, ci Cel care s-a trezit înaintea noastră. Și dacă suferim pentru că nu ne-am unit încă cu El, înseamnă că El a suferit chiar și înaintea noastră și de multe ori mai mult în măsura în care înălțimea Sa atotcuprinzătoare este mai mare decât nivelul nostru particular, spart.

De aceea, ar trebui să te rogi mereu: „Și să existe dorința ca noi să fim onorați să primim lumina Lui și să umblăm pe căile Creatorului și să ridicăm Shechina din țărână, adică să trezim toate sufletele și să fim onorați să fuzionăm cu Creatorul, astfel încât Creatorul să se poată dezvălui creațiilor Sale. ” Vrem ca Creatorul să fie revelat tuturor sufletelor, pe măsură ce se unesc toate împreună și Îi aduc mulțumire.

Din lecția zilnică de Cabală 05.05.2021, „Urmărind Shechina“

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: