“Furie rutieră? Să-i ruşinăm” (Times of Israel)

Michael Laitman, pe The Times of Israel: “Furie rutieră? Să-i ruşinăm

În ultimii doi ani a existat o creștere cu douăzeci la sută a incidentelor violente pe drumurile din Israel. În urmă cu câteva zile, un cuplu care traversa strada pe o trecere de pietoni aproape că a fost lovit de un scuter. Când s-au confruntat cu șoferul, acesta l-a înjunghiat pe bărbatul care l-a înfruntat și a plecat dezinvolt, lăsându-l pe bărbatul înjunghiat să moară.

Cu câteva zile mai devreme, unui motociclist nu i-a plăcut un comentariu al unui șofer de mașină, așa că l-a lăsat pe acela inconștient lovindu-l cu casca. Într-un alt incident recent, un șofer a amenințat un alt șofer cu un cuțit, dar a hotărât să taie „doar” anvelopele celeilalte mașini.

Numărul de incidente violente nu este ceva pe care o țară mică precum Israelul este obișnuită să vadă. În opinia mea, cea mai bună soluție pentru această problemă este expunerea publică și rușinea.

Nimic nu este mai eficient decât să rănești mândria cuiva. Şoferul scuterului care l-a ucis pe bărbat nu a arătat niciun semn de remuşcare când a fost arestat. Dar dacă ar fi știut că societatea l-ar excomunica dacă ar face asta, că nu va putea să-și găsească un loc de muncă, să-și facă o familie sau să aibă prieteni pentru că oamenii nu l-ar dori în preajma lor, s-ar fi gândit de zece ori înainte de a reacţiona atât de brutal.

Lumina soarelui este cel mai bun dezinfectant pentru contaminare. De asemenea, expunerea este cel mai bun agent de curățare pentru greșelile oamenilor. Identitatea unor astfel de criminali ar trebui să fie cunoscută de toată lumea, inclusiv detaliile infracţiunii lor și ar trebui să fie aspru pedepsiți și dezonorați.

Pe lângă umilire, guvernul și toate autoritățile ar trebui să aibă toleranță zero față de bătăușii criminali. Trebuie să existe un efort consolidat, fără compromisuri pentru a reduce un astfel de comportament, iar opinia publică ar trebui să susțină această politică.

Furia rutieră poate afecta pe oricine. Mai ales astăzi, când oamenii devin din ce în ce mai narcisiști ​​și se simt din ce în ce mai îndreptățiți, este mai probabil să devină violenți fără niciun motiv aparent. Din acest motiv, cred că doar o motivație puternică care atinge cele mai egoiste interese ale oamenilor îi poate împiedica să-i pună în pericol pe alți utilizatori ai drumului.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: