Geografia spirituală, partea 2

Influențele spirituale ale țării Israel

Întrebare: Ai explicat că sunt cinci surse de influență pe Pământ, în special în țara Israel. Prima sursă este rădăcina, gândul, începutul a tot, calitatea Creatorului, forța dăruirii.

Mai departe, patru tipuri de influență corespund celor patru faze de răspândire a luminii, creația ființei create. Fiecare dintre ele influențează o anumită parte de pe Pământ.

Rădăcina, care este începutul a tot, gândul, Keter, influențează o parte de pe Pământ, care este numită Muntele Hermon. Hochma influențează Galileea de Sus și așa mai departe. Ce este această geografie Cabalistă?

Răspuns: Deoarece fiecare influență superioară are loc prin cinci faze care sunt determinate în lumea superioară, țara noastră este de asemenea divizată în cinci părți. Apoi ele se divid în doisprezece părți și așa mai departe. Totul depinde despre ce aspect al divizării discutăm.

Dintr-un punct de vedere geografic, Muntele Hermon este Keter, Galileea este Hochma, Kinneret (Marea Galileea) este Bina, râul Iordan până la Ierusalim este Zeir Anpin, iar sub acesta începe mișcarea spre Malchut, la Marea Moartă și se întinde până la Eilat, la Marea Roșie.

Remarcă: Marii Cabaliști Ari și Baal HaSulam, de asemenea, menționează țările cum ar fi Iordania și Syria.

Comentariul meu: Acesta este un tip diferit de divizare, nu țara Israel, ci alte țări. Totuși, din nou în centrul influenței forței superioare este țara Israel și imediat după ea sunt Liban, Iordan, Syria și Babilon, de asemenea cinci părți.

Toate celelalte țări sunt divizate în orice fel vrei, nu contează.

Întrebare: Este interesant că Cabaliștii definesc clar aceste granițe chiar cu sute și mii de ani în urmă. Asta înseamnă că nu este vorba despre țari, ci mai degrabă despre influențe spirituale?

Răspuns: În lumile spirituale există un prototip al acestor influențe, care mai târziu sunt reflectate în materia lumii noastre.

Întrebare: Asta înseamnă că o persoană care este în spiritualitate poate cumva să simtă unde în interiorul său sunt Libanul și Siria?

Răspuns: Desigur, ea simte absolut clar calități diferite și cum să le distingă și să le conducă.

Întrebare: Hermon vine de la cuvântul „armonie”?

Răspuns: Aceasta este armonia superioară, deoarece Keter este baza pentru tot ce coboară în lumea noastră.

Întrebare: Dacă o persoană coboară de pe Muntele Hermon în Galileea de Sus, simte ea că asta este Hochma?

Răspuns: O persoană obișnuită nu simte nimic, cu excepția diferenței de presiune din aer. Un Cabalist, cu toate acestea, în funcție de interacțiunea lui sau a ei cu lumea noastră, poate să pornească sau să oprească asta în interiorul său.

De pe KabTV „Fundamentele Cabalei”, 1/28/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: